Καλάβρυτα: Έπεσε το πρώτο χιόνι στον Χελμό- Το Χιονοδρομικό «προπονείται»- Νέα πίστα αρχαρίων και ταράτσα με πανοραμική θέα

Τετάρτη, Νοέμβριος 16, 2022 - 9:45πμ
Τα έργα για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού

«Είμαστε στην τελική φάση των προετοιμασιών και αναμένουμε πλέον την χειμερινή περίοδο να ξεκινήσει για να ξεκινήσει και η λειτουργία μας. Έπεσε το πρώτο χιόνι, μια μικρή ποσότητα στην κορυφή, ωστόσο τα πρώτα αξιόλογα χιόνια τα περιμένουμε μέσα στον Δεκέμβριο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο thebest.gr ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.
Ποιες αλλαγές θα δούμε φέτος στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων; «Δημιουργούμε μια καινούργια πίστα παιδική, αρχαρίων στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου, που θα γίνει σε συνεργασία και σχεδιασμό με μια μεγάλη εταιρία παιχνιδιών και θα είναι μια πίστα που θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χιόνι, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να παίξουν χιονοπόλεμο, να κάνουν σκι και με αυτό τον τρόπο να αγαπήσουν το άθλημα.
Επίσης, ετοιμάζουμε μια ταράτσα 600 τ.μ στη μέση του χιονοδρομικού, στη βαθιά Λάκκα, η οποία έχει μια ωραία πανοραμική θέα όλων των εγκαταστάσεων και του Κορινθιακού. Θα είναι ένα πολύ ωραίο σημείο ξεκούρασης όπου οι χιονοδρόμοι θα μπορούν να κάνουν ένα διάλλειμα».
Αναφερόμενος στο θέμα της επισκεψιμότητας στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ο Αλέξης Άγριος, λέει: «Πέρυσι ήταν μια χρόνια ρεκόρ από την έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου. Ήταν η καλύτερα χρονιά στην ιστορία του. Είχαμε ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα, από τις πωλήσεις των σαλέ, από το κατάστημα, από τα εισιτήρια, η επισκεψιμότητα μας ήταν πολύ μεγαλύτερη. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την περσινή χρονιά σαν βάση, να πάμε ακόμα καλύτερα, φυσικά σε αυτό πρέπει να μας βοηθήσει και ο καιρός για να έχουμε τις απαραίτητες χιονοπτώσεις. Η περσινή χρονιά θέλουμε να είναι η βάση μας και όχι το ταβάνι μας, να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να αγαπήσει τα Καλάβρυτα και να έρχεται και να ξανάρχεται για να μπορεί να κάνει τις εξορμήσεις του εδώ στην περιοχή μας. Πέρυσι είχαμε πάνω από 90.000 εισιτήρια και αυτό κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, το κάθε εισιτήριο είναι δυο με τρία άτομα, οπότε ξεπεράσαμε τις 250.000 άτομα».
Όσον αφορά τα έργα για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού, ο διευθυντής του, περιγράφει: «Φέτος δεν θα έχουμε αλλαγές στους αναβατήρες διότι είμαστε στη διάρκεια του μεγάλου έργου, το οποίο είναι στο ελεγκτικό συνέδριο και περιμένουμε την τελική υπογραφή για να ξεκινήσουν τα έργα. Οπότε θεωρούμε ότι αν όλα πάνε καλά στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του χιονοδρομικού. Πρόκειται για το μεγάλο έργο των 18 εκατομμυρίων ευρώ που είναι στην τελική του φάση. Μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα σε χιονοδρομικό κέντρο και όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί προσδοκούμε το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων να γίνει το κορυφαίο στη χώρα, καθώς το ένα ψεγάδι που έχει αυτή τη στιγμή, δηλαδή οι παλιοί αναβατήρες, θα αλλάξουν.
Τώρα για να φτάσει κάποιος από την βάση του χιονοδρομικού για να πάει μέχρι τη μέση χρειάζεται 8-9 λεπτά και η μεταφορική δυνατότητα είναι στα 800 άτομα ανά ώρα. Με τους καινούργιους αναβατήρες η μεταφορική δυνατότητα θα πάει στα 1.500 άτομα ανά ώρα και η διαδρομή θα διαρκεί 3 λεπτά. Το ίδιο θα συμβεί, με ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, από την μέση μέχρι την κορυφή, δηλαδή στην πίστα της Στύγας που αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάποιος 16 λεπτά, ενώ με τους καινούργιους αναβατήρες θα κάνει μόλις 6 λεπτά και η μεταφορική δυνατότητα θα είναι πάλι πάνω από 1.500 άτομα ανά ώρα, ενώ τώρα είναι 600 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική θα εκτοξευτεί και ο κόσμος θα κάνει πολύ περισσότερες διαδρομές και θα το απολαμβάνουν πολύ περισσότερο».

Υποστήριξη: SilkTech