Ντεσάμπ: "Κρίμα που η Ιταλία δεν θα είναι στο Μουντιάλ"

Κυριακή, Νοέμβριος 13, 2022 - 11:00πμ
Η εθνική Ιταλίας είναι η μεγάλη απούσα από την τελική φάση του Μουντιάλ

Η εθνική Γαλλίας είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της μετά από την επιτυχία του 2018 και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από την Βραζιλία το 1962 με δύο διαδοχικούς τίτλους, την ίδια ώρα ωστόσο θα υπάρχει μία τρανταχτή απουσία στα γήπεδα του Κατάρ και αυτή είναι η Ιταλία.
Μετά από το σοκ του αποκλεισμού από τα γήπεδα της Ρωσίας η σκουάντρα ατζούρα "απάντησε" με την κατάκτηση του Euro 2020, ωστόσο ήρθε νέα κατραπακιά, με την Βόρεια Μακεδονία να την πετάει εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ για δεύτερη φορά και να βυθίζει σε θλίψη τους φίλους των ατζούρι.
Πέρα ωστόσο από τους Ιταλούς, η απουσία της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τα γήπεδα του Κατάρ είναι κάτι που στενοχωρεί και αρκετούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ντιντιέ Ντεσάμπ που έκανε το εξής σχόλιο:
"Είναι κρίμα που η Ιταλία δεν θα είναι εκεί, για μένα οι κορυφαίες χώρες θα πρέπει να παίρνουν μέρος. Ξέρω τι σημαίνει, το βίωσα δύο φορές ως ποδοσφαιριστής.
Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ιταλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχω ήδη να αντιμετωπίσω αρκετά προβλήματα και δεν θέλω να μπω στα παπούτσια του Μαντσίνι, είναι όμως λυπηρό που δεν θα είναι εκεί", τόνισε ο Ντεσάμπ, ο οποίος ερωτηθείς για την απόφαση της τελευταίας στιγμής που πήρε να συμπεριλάβει στην αποστολή των μπλε τον Ολιβιέ Ζιρού, απάντησε:
"Ο Ζιρού ξέρει τι θέλω από εκείνον. Η κατάσταση άλλαξε σε σύγκριση με το Euro, αλλά τον εμπιστεύομαι για αυτά που κάνει εντός και εκτός γηπέδου.
Τα γκολ δεν είναι πάντα καθοριστικά, νομίζω πως το καλύτερο για την Γαλλία είναι να τον έχουμε μαζί μας. Όλοι θα ήθελαν να παίζουν αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το σύνολο".

Υποστήριξη: SilkTech