Το ΠΕΑΚ Πάτρας για το θέμα του ζεστού νερού στο Πεπανός

Πέμπτη, Νοέμβριος 10, 2022 - 10:11πμ
Η απάντηση σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΕΑΚ Πάτρας σε απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς όλους τους πολίτες που κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου Πεπανός για το θέμα του ζεστού νερού, αναφέρει τα εξής:
"ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ «ΠΕΠΑΝΟΣ»
Η θερμοκρασία του νερού στην κολυμβητική δεξαμενή του Πεπανός κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΝΕΠ, ήταν πράγματι χαμηλή όπως ορθώς αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα, όχι όμως λόγω έλλειψης αερίου, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης στο μηχανοστάσιο. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η θερμοκρασία του νερού στην καταδυτική δεξαμενή την ίδια ώρα ήταν στους 26,5 βαθμούς Κελσίου. Αν το αέριο είχε τελειώσει στον αγώνα αυτό αυτή τη στιγμή το κολυμβητήριο θα ήταν κλειστό.
Η διοίκηση του ΠΕΑΚ όπως κάθε διοίκηση οφείλει να πράττει, είχε ενημερώσει τη ΓΓΑ από πολύ νωρίς για το πρόβλημα με το αέριο, από το Μάρτιο του 2022, και ενώ υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα χρήματα από τον προϋπολογισμό διότι προέβλεπε, λόγω της ανόδου των τιμών ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών το κολυμβητήριο δεν έμεινε ούτε μια μέρα χωρίς αέριο.
Ήδη εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ έκτακτη χρηματοδότηση της τάξης των 50000euroγια κάλυψη των αναγκών αγοράς αερίου. Όποιος γνωρίζει τις διαδικασίες έγκρισης εκτάκτων χρηματοδοτήσεων (και αυτό το τμήμα αθλητισμού της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν το γνωρίζει) ξέρει ότι είναι χρονοβόρες διαδικασίες και τα ποσά δεν εκταμιεύονται από τη μια μέρα την άλλη.
Και μιας η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τόσο μεγάλη ευαισθησία για τη θερμοκρασία του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών του Πεπανός να τους ενημερώσουμε πως τον τελευταίο χρόνο η θερμοκρασία είναι μεταξύ 25,2 και 26,2, (πλην κάποιων ημερών όπου λόγω μηχανικών βλαβών, ή δυσκολίας στην αγορά ανεύρεσης αερίου η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή) όσο δηλαδή ορίζουν οι διεθνείς κανόνες και πως οι εποχές που το νερό ήταν στους 22 και 23 βαθμούς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΑΚ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Το ΠΕΑΚ έκλεισε στην πρώτη φάση της πανδημίας από τις 05/03/2020 έως 20/05/2020. Έκλεισε δηλαδή για 2,5 μήνες και όχι για όλη τη διάρκεια της πανδημίας όπως λανθασμένα και παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση είτε σκοπίμως είτε λόγω άγνοιας αποκρύπτεται ότι
α)Το χρονικό διάστημα που οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές δεν υπήρχαν έσοδα από τα σωματεία
β) Μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεων και για ένα περίπου χρόνο στο πλαίσιο στήριξης των σωματείων με την έγκριση της ΓΓΑ έγιναν εκπτώσεις έως 70%.Και
γ)Παρόλες τις δυσμενείς συνθήκες εκτελέστηκε σημαντικός αριθμός έργων στις υποδομές του ΠΕΑΚ Πάτρας
Τέλος επειδή πιστεύουμε πως η καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους υποθετικές και χωρίς τεκμηρίωση ερωτήσεις που αφήνουν σκιές, είναι οι αριθμοί καλούμε τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας να κάνει λίγη υπομονή έως τον Ιανουάριο του 2023 όπου και θα γίνει λεπτομερής απολογισμός του έργου αυτής της διοίκησης του ΠΕΑΚ. Εκεί με στοιχεία από ισολογισμούς θα δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για την οικονομική διαχείριση τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της διοίκησης, όσο και αυτών των παρελθόντων ετών..."

Υποστήριξη: SilkTech