I.C.G.: Συνάντηση Νεκτ. Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νικολακόπουλου με τον Ν. Τζανάκο

Κυριακή, Νοέμβριος 6, 2022 - 2:00μμ
Κατά τη διάρκειά της ο κ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για τις δράσεις και την παγκόσμια παρουσία της I.C.G.

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Ν. Φαρμάκη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δ. Νικολακόπουλου και της συμβούλου Πολιτισμού κ. Νάντιας Ασκούνη, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Αθλητικής Οργάνωσης International Children's Games (I.C.G.) κ. Νικόλαο Τζανάκο.
Κατά τη διάρκειά της ο κ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για τις δράσεις και την παγκόσμια παρουσία της I.C.G.
Όπως είναι γνωστό η International Children's Games είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως οργάνωση στον παιδικό Αθλητισμό, στις ηλικίες 12 έως 15 ετών, με μέλη 600 δήμους από 114 χώρες.
Πρόκειται για ένα τεράστιο δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο οποίο μέλη είναι και 25 Δήμοι από την Ελλάδα, οι 12 από τη Δυτική Ελλάδα.
Η όλη διοργάνωση κινείται με βάση τις 'προδιαγραφές' και τους κανόνες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν τα παιδιά είναι κυρίως τα Ολυμπιακά.
Μέχρι σήμερα 3.500 ελληνόπουλα, έχουν αγωνιστεί σε 30 περίπου διαφορετικές χώρες του κόσμου, τα 750 από τη Δυτική Ελλάδα.
Οι αγώνες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, τα βραβεία των παιδιών υπογράφει πάντα ο εκάστοτε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ μέσω της ΕΟΕ έχει υπογραφεί στην Αρχαία Ολυμπία το πρώτο παγκοσμίως πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΔΟΑ και της ICG.
Ο κ. Τζανάκος ενημέρωσε τον κ. Φαρμάκη πως τον περασμένο μήνα συνεδρίασε στην Ελλάδα, φιλοξενούμενη από Δήμους μέλη της, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ICG, με πρόεδρο τον Σλοβένο Igor Topole, ο οποίος έχει δηλώσει πως στο σύνολό της η Διεθνής Κοινότητα του Παιδικού Αθλητισμού, θα επιθυμούσε την διοργάνωση των αγώνων από την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τη γη του Ολυμπισμού.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο πως η Δυτική Ελλάδα είναι η γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζητήθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη η συνδρομή του, να αναλάβει πρωτοβουλία και να διερευνηθεί καταρχήν τόσο η θέληση όσο και η δυνατότητα τα επόμενα χρόνια, να προγραμματιστούν και να διοργανωθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες από Δήμο ή Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Φαρμάκης ο οποίος ως γνωστόν προωθεί, στηρίζει και υλοποιεί σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες, έχοντας ως βασικό στόχο εκτός των άλλων την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, ήταν καταρχήν θετικός στην παραπάνω προοπτική, με την επισήμανση πως μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, χρειάζεται πριν από όλα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και μελέτη.
Προς τούτο ήδη έδωσε εντολή για μια καταρχήν καταγραφή, των προϋποθέσεων που απαιτούνται από την ICG προκειμένου να διοργανωθούν στην περιοχή οι αγώνες, αλλά και των δυνατοτήτων και των υποδομών που διαθέτουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια.

Υποστήριξη: SilkTech