Το ελληνικό τένις στην κορυφή του κόσμου - Νίκησε το Ν2 η Σάκκαρη - Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς

Σάββατο, Νοέμβριος 5, 2022 - 5:02μμ
Σάκκαρη - Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με άνεση τον Τομ Πολ κι έκλεισε… ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά του Paris Masters. Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στους “4” του τουρνουά, επικρατώντας με άνεση του Λορέντζο Μουζέτι.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς, θα τεθούν αντιμέτωποι για 11η φορά στο Tour, με τον Σέρβο να υπερτερεί στη μεταξύ τους… κόντρα με 8-2. Την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν πριν λίγες εβδομάδες στον τελικό της Αστάνα, με τον Σέρβο να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ.

Το Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς θα κάνει… πρώτο σερβίς στις 17:30 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD. Ο άλλος ημιτελικός, που θα προηγηθεί στο πρόγραμμα (15:00 ώρα Ελλάδας), ο Φέλιξ αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκε Ρουν.

Ζαμπέρ - Σάκκαρη 0-2: Μπαίνει στα ημιτελικά του WTA Finals δίχως να έχει χάσει σετ η Μαρία

Σε τρομερή φόρμα η Μαρία Σάκκαρη, έπαιξε σπουδαίο τένις απέναντι και στην Ονς Ζαμπέρ τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/11) στους WTA Finals που διεξάγονται στο Φορτ Γουόρθ των ΗΠΑ. Την νίκησε 2-0 σετ (6-2, 6-3), διαψεύδοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν αουτσάιντερ και αδιάφορη καθώς είχε ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά ως πρώτη του ομίλου της.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τον όμιλο με τρεις νίκες και συνολικά σετ 6-0 απέναντι στην Πεγκούλα (νούμερο 3 στον κόσμο), την Σαμπαλένκα (νούμερο 7) και την Ζαμπέρ (νούμερο 2). Η Ελληνίδα τενίστρια είναι σε καταπληκτική κατάσταση, σωματικά και πνευματικά και από τη στιγμή που πήρε το πρώτο σετ αποκλείοντας την αντίπαλό της από τα ημιτελικά (η Ζαμπέρ χρειαζόταν νίκη με 2-0, τελικά προκρίθηκε ως δεύτερη η Σαμπαλένκα), είχε πιο εύκολο έργο για να πάρει και την νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα, Σάκκαρη και Ζαμπέρ έχουν ρεκόρ 2-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι ημιτελικοί θα γίνουν το βράδυ της Κυριακής (6/11) στις 21:30 και τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/11) στις 03:00, ενώ ο τελικός τα ξημερώματα της Τρίτης (8/11). Η Σάκκαρη θα παίξει με την νικήτρια του αγώνα Καρολίν Γκαρσία (νούμερο 6) - Ντάρια Κασάτκινα (νούμερο 8) που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου. Πρώτη στον άλλο όμιλο είναι η Ίγκα Σφιόντεκ τηυν οποία η Μαρία μπορεί να αντιμετωπίσει στον τελικό.

Υποστήριξη: SilkTech