Μια πρωτιά με πατρινό χρώμα στο Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών

Σάββατο, Οκτώβριος 22, 2022 - 8:00πμ
Με Τόλιου και Παρίδη

Το Μπολζάνο της Ιταλίας φιλοξένησε στις 19 και 20 Οκτωβρίου το τέταρτο γκρουπ του σταδίου 2 της διοργάνωσης, με μια νίκη και μια ήττα ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει από την Τετάρτη τo πλασάρισμα στην προνομιούχο δυάδα.
Στο ματς της τρίτης αγωνιστικής, λοιπόν, η Νορμπέλο από την «οικοδέσποινα» χώρα νίκησε με 3-1 σετ τη Λέκα Ένεα, από την οποία είχε χάσει η ελληνική ομάδα. Το αποτέλεσμα έφερε τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς κι εκεί ευνοήθηκε για την πρωτιά ο Παναθηναϊκός, που ήταν ο μόνος με θετικό συντελεστή (+1) από τα ματς μεταξύ των τριών ομάδων.
Από αυτή την επιτυχία στο τέταρτο γκρουπ μπορεί να περιμένει μία θεωρητικά καλύτερη κλήρωση στους «16» του Europe Cup.
Στη γειτονική Ιταλία και στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει την Τετάρτη 3-1 σετ τη Νορμπέλο και είχε «λυγίσει» με 3-2 σετ από τη Λέκα Ένεα. Την Πέμπτη, η αναμέτρηση των Ιταλίδων με τις Ισπανίδες θα έκρινε και το ποια από τις δύο ομάδες θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Η Νορμπέλο επικράτησε τελικά με 3-1 σετ, ήρθε δεύτερη και ακολούθησε τον κυπελλούχο Ελλάδας 2022 στην επόμενη φάση.
Ο τελευταίος ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία, διότι είχε πέντε επιμέρους ματς υπέρ και τέσσερα κατά. Η ιταλική Νορμπέλο εμφάνισε συντελεστή 0 με τέσσερα παιχνίδια υπέρ και τέσσερα κατά και το ισπανικό κλαμπ έμεινε έξω από τη συνέχεια με αρνητικό συντελεστή -1 (είχε 4-5).
Θυμίζουμε ότι οι «πράσινες» αγωνίστηκαν με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Άνα Τοφάντ. Στον πάγκο κάθισε η προερχόμενη από τραυματισμό Ελισάβετ Τέρπου, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Λευτέρης Μάκρας.

Υποστήριξη: SilkTech