ΝΟΠ- Ενημερωτική Ομιλία –Συζήτηση: "Αθλητισμός, Ψυχολογία και Παιδί"

Τρίτη, Οκτώβριος 18, 2022 - 11:00πμ
Προσκεκλημένη ομιλήτρια η Οικογενειακή Σύμβουλος και Συγγραφέας Τένια Μακρή

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών στα πλαίσια της μακρόχρονης προσφοράς του στην νεολαία και τους πολίτες της Πάτρας διοργανώνει ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο My Way, το Σάββατο 22/10/2022, ώρα 19.00 με θέμα: «Αθλητισμός, Ψυχολογία και Παιδί» με προσκεκλημένη ομιλήτρια, την κυρία Τένια Μακρή, Οικογενειακή Σύμβουλο και Συγγραφέα.
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε γονείς αθλητών (κολυμβητών & κολυμβητριών) σχολικής ηλικίας, αλλά επίσης σε προπονητές ή παράγοντες. Αποσκοπεί να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό, ότι τα παιδιά αποτελούν ξεχωριστές οντότητες με διαφορετικά όνειρα και προσδοκίες. Επιπλέον η επιτυχία έρχεται μόνο εάν το θέλουμε εμείς, και όχι όταν μας το επιβάλλουν. Απώτερος στόχος παραμένει η επόμενη ημέρα των αθλητών στο στίβο της καθημερινότητας, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Στη παρουσίαση θα αναλυθούν οι συχνές μορφές πίεσης των αθλητών και θα δοθούν συμβουλές για την παραγωγική τους διαχείριση από αθλητές και κυρίως γονείς.
Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι δύο (2) ώρες, με ομιλία 1:15 λεπτά και 45 λεπτά για ερωτήσεις και συζήτηση. Η επιστημονική παρουσίαση από την έμπειρη και διακεκριμένη επιστήμονα κα. Τένια Μακρή θα είναι προσαρμοσμένη για την άριστη κατανόησή της από το ακροατήριο.
Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας :
Η Τένια Μακρή γεννήθηκε στο Βόλο. Ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά.
Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.
Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση είναι μια κοινωνική προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΝΟΠ κ.Γιώργου Μάνεση.

Υποστήριξη: SilkTech