Εντός έδρας αποστολή κόντρα στον Ιωνικό για τον Προμηθέα

Κυριακή, Οκτώβριος 16, 2022 - 11:35πμ
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00

Με ορμή και εξαιρετική ψυχολογία μετά τα δύο διπλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, εναντίον του Λαυρίου και της Trento αντίστοιχα, ο Προμηθέας υποδέχεται σήμερα τον Ιωνικό στο «Δ. Τόφαλος», με στόχο την νίκη για να κάνει το 2x2 στην Basket League. Οι «Προμηθείς» έχουν μπει πολύ δυνατά στη σεζόν, αποδίδουν πολύ όμορφο μπάσκετ στα πρώτα παιχνίδια και επιθυμούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά φέτος σε επίσημη αναμέτρηση μπροστά στο κοινό τους. Από την άλλη, οι Νικαιώτες έρχονται στην Πάτρα με στόχο να κάνουν την έκπληξη, σε ένα ματς με ιδιαιτερότητες για τους φιλοξενούμενους, καθώς στον πάγκο θα καθίσει ο Κώστας Μέξας, ο οποίος αντικατέστησε πριν λίγες ημέρες τον Άγγελο Τσίκληρα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την πλατφόρμα ERTFLIX και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Θα διαιτητεύσουν η κυρία Τσαρούχα και οι κύριοι Τσώνος και Θεοδωρόπουλος.
Ο αντίπαλος
Η σεζόν για τον Ιωνικό ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα. Μέχρι λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα της Νίκαιας δεν είχε προπονητή και παίκτες, το ρόστερ «στήθηκε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ αμέσως μετά το πρώτο ματς της σεζόν, που ήταν και νικηφόρο, ο Άγγελος Τσίκληρας αποχώρησε και τον διαδέχτηκε ο Κώστας Μέξας. Παρά τα προβλήματα, οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν τον Κολοσσό Ρόδου στην πρεμιέρα, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» για την επίτευξη του στόχου της παραμονής, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Οι έμπειροι Μαυροκεφαλίδης και Μάντζαρης, οι ελπιδοφόροι Πετανίδης και Αρσενόπουλος, μαζί με τους Αμερικάνους της ομάδας αναμένεται να σηκώσουν στις πλάτες τους τον Ιωνικό, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ζήσει μια περιπέτεια ανάλογη με την περσινή, όταν και σώθηκε την τελευταία αγωνιστική.
Player to Watch
lacyionikos-1024x658.jpg
O DaVonte Lacy είναι ένας από τους παίκτες που έκαναν την διαφορά στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν για τον Ιωνικό. Ο 29χρονος Αμερικανός shooting guard στο ντεμπούτο του με τον Ιωνικό πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 12 πόντους με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και 14 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Ιωνικός είναι δεδομένο πως θα ψάξει κάποιες «σταθερές» για να στηριχτεί και μια από αυτές φαίνεται πως θα είναι και ο Lacy.
Συνδετικοί Κρίκοι
loukas prom
Δύο παλιούς γνώριμους θα βρει σήμερα απέναντί του ο Προμηθέας κόντρα στον Ιωνικό. Πρόκειται για τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Βαγγέλη Μάντζαρη, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν φορέσει την φανέλα των «Αχαιών».
Με το μέρος του Προμηθέα η προϊστορία
Έξι φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Προμηθέας και Ιωνικός, με τους «Αχαιούς» να έχουν ηττηθεί σε μία μόλις από αυτές. Μάλιστα, στην Πάτρα έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και απόψε στοχεύουν σε μια ακόμα επιτυχία.

Υποστήριξη: SilkTech