Μουντιάλ 2022: Οι αρχηγοί θα φορούν το περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου ακόμη και χωρίς την έγκριση της FIFA

Τρίτη, Οκτώβριος 11, 2022 - 10:40πμ
Σύμφωνα με τους «Times» τόσο η Αγγλία όσο και οι άλλες χώρες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το περιβραχιόνιο

Η Αγγλία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το περιβραχιόνιο «One Love» στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ανεξαρτήτως του προστίμου που θα προκύψει σε περίπτωση που η FIFA δεν δώσει την έγκρισή της.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουαλίας, θα αγωνιστούν με τους αρχηγούς τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο στο προσεχές Μουντιάλ στο Κατάρ για να στείλουν ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα του Κόλπου.
Πριν από τρεις εβδομάδες εστάλη στη FIFA ένα σχετικό αίτημα για έγκριση της κίνησης, αλλά δεν έχει υπάρξει απάντηση μέχρι στιγμής από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: η Αγγλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ουαλία, καθώς και οι Νορβηγία και Σουηδία, που δεν έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Σύμφωνα με τους «Times» τόσο η Αγγλία όσο και οι άλλες χώρες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το περιβραχιόνιο ακόμα κι αν η FIFA δεν απαντήσει στο αίτημά τους ή πει ότι παραβαίνει τους κανόνες της και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόστιμο μπορεί να προκύψει.
Η UEFA έχει ήδη δώσει άδεια για το περιβραχιόνιο του ουράνιου τόξου και οι δέκα χώρες σχεδιάζουν οι αρχηγοί τους να το φορούν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η αρχηγός γυναικών της Αγγλίας αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα σε μελλοντικούς διεθνείς αγώνες.
Μια ομάδα εργασίας της ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρόκειται να συναντηθεί με τη FIFA αυτή την εβδομάδα και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, καθώς και η επιθυμία των ευρωπαϊκών χωρών για δέσμευση για ένα μόνιμο κέντρο στο Κατάρ, όπου οι μετανάστες εργαζόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν για συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά τους.
Η FA δεν είναι θα μέρος της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, αλλά αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την αποζημίωση των μεταναστών εργαζομένων που έχουν τραυματιστεί ενώ εργάζονταν σε έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Εκτός από ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, ο πρώτος αγώνας της Αγγλίας στο τουρνουά είναι εναντίον του Ιράν, ενός έθνους που θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο κυρώσεων από ευρωπαϊκές χώρες μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών.

Υποστήριξη: SilkTech