Διάσημος παίκτης του χάντμπολ έκανε coming out: “Είμαι γκέι και είμαι χαρούμενος”

Δευτέρα, Οκτώβριος 10, 2022 - 10:00μμ
Για τον Krzikalla, το επόμενο βήμα είναι να κάνει τη διαφορά στην κοινωνία
Ο Lucas Krzikalla είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παίκτης στο χάντμπολ στη Γερμανία.  Έχει παίξει σε 192 αγώνες σημειώνοντας 485 γκολ στην καριέρα του ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους ισχυρότερους παίκτες, αθλητικά και συναισθηματικά».

Την περασμένη βδομάδα, ωστόσο, ο 28χρονος δεξιός εξτρέμ της SC DHfK Leipzig, αποφάσισε να κάνει ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη ζωή του. Σε συνέντευξή του με τη γερμανική εφημερίδα, Welt Am Sonntag, έκανε coming out ως γκέι.

«Σήμερα μπορώ να το πω πολύ ξεκάθαρα εδώ: είμαι γκέι, έχω ένα αγόρι που αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Krzikalla ασχολείται με το άθλημα από τα 16 του, ενώ αέχει μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του στην ομάδα του και την οικογένειά του.

«Το σκέφτομαι εδώ και έναν χρόνο: γιατί να μην κάνω το βήμα και να πω ότι είμαι γκέι; Πόσο ακόμη θα συνεχίσει αυτή η εξαπάτηση, το ψέμα και για ποιον τελοσπάντων; Θα υπάρχουν πάντα ηλίθιοι που θα λένε βλακείες. Θέλω να υποστηρίξω αυτό που κάνω και να μην με καθορίζει η σεξουαλικότητά μου».

Στη συνέντευξη, ο Krzikalla σημείωσε ότι αυτό που τον έκανε να σκεφτεί το coming out ήταν η υποστήριξη της ομάδας του, ειδικά ο διευθυντής της ομάδας, Karsten Günther.

«Ο μάνατζερ με ρώτησε για το πώς γνωριστήκαμε με τον Chris. Μετά από αυτό αγκαλιαστήκαμε», θυμάται ο Krzikalla. «Ήμουν πραγματικά χαρούμενος που ο Chris έγινε δεκτός τόσο θερμά. Τότε, το περασμένο φθινόπωρο, αποφασίσαμε να είμαστε ανοιχτοί ως ζευγάρι. Τότε σκέφτηκα, μπορώ να το επισημοποιήσω. Απλώς δεν ήξερα πώς».

Η αντίδραση της ομάδας του ήταν θετική. Του έστειλαν μάλιστα και μια νέα κάρτα, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μετά το coming out του, ο Krzikalla δέχθηκε μηνύματα υποστήριξης από άλλους αθλητές, ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης.

Για τον Krzikalla, το επόμενο βήμα είναι να κάνει τη διαφορά στην κοινωνία.

«Για να αλλάξει κάτι επιτέλους, εμείς οι επαγγελματίες αθλητές πρέπει τώρα να κάνουμε κάτι μόνοι μας», είπε. «Μετά από χρόνια διακρίσεων, έχουμε τώρα την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι μια για πάντα. Κάθε coming out είναι μια μεγάλη απελευθέρωση και όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους άλλου».

 

Υποστήριξη: SilkTech