Πάτρα-Εθνική Νεανίδων: «Μεγάλο αποτέλεσμα που μας δίνει πίστη για την συνέχεια»

Τετάρτη, Οκτώβριος 5, 2022 - 11:01πμ
Οι διεθνείς μας 1-1 με την Ολλανδία στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου της για τη league A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Για μεγάλο αποτέλεσμα που δίνει στην ομάδα πίστη για την συνέχεια έκανε λόγο ο τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων, Γιώργος Παπακώστας, μιλώντας για το 1-1 με την Ολλανδία στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου της για τη league A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας μίλησε στο epo.gr για την ισοπαλία της Εθνικής Νεανίδων με την Ολλανδία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19 τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά οτι ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του. «Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, η οποία βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής κατάταξης, ενώ εμείς στο τρίτο. Καταφέραμε να προηγηθούμε και να κρατήσουμε μέχρι το 79ο λεπτό το προβάδισμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ξέραμε ότι η ομάδα έχει αρκετές δυνατότητες, σήμερα όμως το απόδειξε και στο γήπεδο.
Το αποτέλεσμα μας δίνει πίστη και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του τουρνουά. Όλα τα κορίτσια έδειξαν αγωνιστικότητα και αθλητικό εγωισμό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο στόχος όμως δεν επετεύχθη ακόμη, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Σουηδία που βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά στο ranking, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία, στο οποίο χρειαζόμαστε απαραίτητα τη νίκη ώστε να μείνουμε στη League A και να συνεχίσουμε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει και τη θέληση και τον τρόπο, ώστε να πετύχει τον στόχο της σε αυτό το τουρνουά».

Ελλάδα: Γρίβα, Σαργιώτη (69' Κοκμότου), Παπαϊωάννου, Πλακιά (88΄Γεωργουλά), Γιαννακά, Κωστοπούλου (93' Παυλοπούλου), Ντάρζανου (69' Κρομύδα), Καλέση, Καρυπίδη, Ραπάνη, Χαλατσογιάννη.
Ολλανδία: Λίετινγκ, Καπτέιν Βίκε, Γουόκ (46' Ντε Κλόνια), Βαν Γκοολ, Σι-Τζόνα (46' Κεουκέλλαρ), Λακρουά, Χουιζένγκα (57΄Τολχοεκ), Νοόρντμαντ, Χένρι, Ντε Ρίντερ (74' Κρούεζε), Βαν Έντε (46' Κάρντιναλ).

Επόμενο παιχνίδι της Εθνικής, την προσεχή Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 16:00 απέναντι στη Σουηδία στο Παμπελοποννησισακό Στάδιο, όπου θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για όλους τους φιλάθλους.

Υποστήριξη: SilkTech