Έφυγε από την ζωή ο Τζίμης Βουρνάς

Κυριακή, Σεπτέμβριος 25, 2022 - 11:58πμ
Υπήρξε πολίστας του ΝΟΠ

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός νομικός Τζίμης Βουρνάς, δευτερότοκος γιος του Ανδρέα Βουρνά, γενικού Γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 63-65, ενώ υπήρξε και πολίστας του ΝΟΠ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Τζίμη Βουρνά, δικηγόρου που διέμενε στην Αθήνα και υπήρξε σημαντικός κολυμβητής και διεθνής πολίστας του ΝΟΠ στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα.
Στην πρώτη επίσημη αθλητική εκδήλωση της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε ανάμνηση του παλιού αθλητή του.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, στους φίλους και τους συναθλητές του. Τιμή και μνήμη για την σπουδαία προσφορά του εκλιπόντος προς τον ΝΟΠ και τον αθλητισμό της Πάτρας.

May be an image of 19 people and people standing

Συγκινητικό είναι το αντίο του φίλου του Δημήτρη Αλευρομάγειρου:

"Ένας αδελφικός φίλος, ένας αυθεντικός δημοκράτης απο κούνια, ένας μονίμως γνήσιος χιουμορίστας, διαχρονικά έφηβος, εμβληματική προσωπικότητα στον νομικό χώρο ο Τζιμης Βουρνας μας αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί .

Δευτερότοκος υιός του περίφημου Ανδρέα Βουρνα, γενικού Γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 63-65 και της θαυμάσιας Χριστίνας σπάνιας αρχόντισσάς της εποχής της. Γνωριστήκαμε το 1965 στη Βυρώνεια Σερρών εγω Υπολοχαγος και εκεινος παρ οτι αποφοίτησε πρώτος απο τη Σχολή Εφεδρων Τεθωρακισμένων εξεδιώχθη απο το προ της χούντας χουντικό καθεστώς μετα τον Ιούλιο του 65 και τον τοποθέτησαν αυτον τον αριστο στη Λεσχη Αξιωματικων της Βυρώνειας Σερρων, Ισως για να έχω την χαρα και τυχη να γινουμε απο τότε φίλοι , τις περιπετειες μας που έχει περιγραψει σε χιλιαδες γνωστους και φίλους με εκεινο το σπανιο χιουμορ του.. Ζησαμε μαζι συνεχως τα πρωτα αθλια βήματα της χουντας του 67 στη Βυρώνεια και οι σπαρταριστές του περιγραφες για τις πρωτες γελοιότητες της χούντας ηταν απίστευτες. Διέπρεψε ως μάχιμος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος Εταιρειων και της Εθνικής Τράπεζας συνδέθηκε πολύ στενα με τον Ανδρεα Παπανδρέου και όλη την οικογένεια αλλά ουδέποτε θελησε να πολιτευτεί, Ειχε φιλία με τον Γιωργάκη Παπανδρέου αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογες να του προτειναι να μην θεσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.....

Αυθεντικά έντιμος ειχε τους φίλους του σε περίοπτη θέση όπως και τα περιφημα αδέλφια του Κωστα, Πάνο και Μπέτυ, Λάτρευε την θυγατέρα του απο τον πρωτο γάμο και έζησε υπέροχα τα τελευταία 30[;+-]χρόνια με την δεύτερη σύζυγό του πανέμορφη ψυχή τε και σώματι, Λάιλα Γκολίνο

Χτυπήθηκε απο την αρρώστια προ έτους αλλά και αυτήν την αντιμετώπισε με χιόυμορ, Σημαδιακό ότι η τελευταια μας συνάντηση ήταν τον Ιουνιο για να συναντήσουμε την θυγατέρα του παλιού μας φίλου και αντιστασιακόυ αξιωματικόυ Βασίλη Πετροπουλακη την υπέροχη γιατρό Panagiota July Petropoulaki που είχαμε να την δούμε απο μαθήτρια του δημοτικου στην Βυρωνεια το 1965..και θυμηθήκαμε όλες τις τότε σπαρταριστές ιστορίες και τις γελοιότητες της χούντας...Ήταν μια χαρα..και πιστεψα ότι το κακό απομακρύνθηκε αλλά...

Αχ βρε Τζιμη που μας αφήνεις
Καλο σου ταξειδι διαχρονικέ εφηβε παίδαρε..
Της αγαπη μου και τα συλλυπητήρια μου στην θυγατέρα του την γυναικα του , τα αδέλφια του και όλους του αγαπημένους φίλους του".

Υποστήριξη: SilkTech