Run Greece στο κέντρο της Πάτρας

Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022 - 7:00μμ
Μια αθλητική γιορτή

Σημαίνει πολλά για την πόλη, τον αθλητισμό της, την ποιότητα ζωής, το «Run Greece» που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στο κέντρο της Πάτρας.
Είναι ένα λαϊκό μαζικό δρομικό γεγονός, μια αθλητική γιορτή στο κέντρο της πόλης που δίνει τη χαρά της συμμετοχής σε ένα καλά οργανωμένο αγώνα, σε όλους. Από το μικρό παιδί μέχρι τον ηλικιωμένο και από τον ενεργό αθλητή μέχρι τον απλό πολίτη. Το Run Greece καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολίτες.
Tο RUN GREECE είναι μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.
Το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.
Το RUN GREECE έχει αναφορά στον απλό πολίτη κατά κύριο λόγο και στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό «κέντρο» κάθε μεγάλης πόλης. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προσέγγιση απλών πολιτών, αρχάριων δρομέων και περιπατητών που θα τολμήσουν να συμμετάσχουν στον Αγώνα 5χλμ και θα βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Συγχρόνως όμως, θα διοργανώνονται και αγώνες 10χλμ (για μυημένους δρομείς) αλλά και αγώνες παιδιών για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Το RUN GREECE προβλέπει χρονομέτρηση των Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ., γιατί εκτός της συμμετοχής. ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο κίνητρο να συνεχίσει κανείς την προσπάθεια προσωπικής βελτίωσής του, παράλληλα με τον ενστερνισμό ενός εναλλακτικού υγιεινού τρόπου ζωής.
Το RUN GREECE προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες μ' αυτές του Κλασικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθηνών και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών/δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας.
Το RUN GREECE έχει στόχο τη μαζικότητα, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η μαγνητοσκοπημένη εκτεταμένη μετάδοση στιγμιότυπων από την τηλεόραση της ΕΡΤ), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και την ενίσχυση των σχέσεων των πολιτών και των παιδιών με τα σωματεία, τους συλλόγους και τις άλλες διοργανώσεις της περιοχής.
Το RUN GREECE είναι μία διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της εκάστοτε τοπικής ΕΑΣ (Ένωση Αθλητικών Σωματείων) του, με σημαντικούς συνεργάτες και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια (και Αντιπεριφέρεια) και το Δήμο κάθε πόλης.

Υποστήριξη: SilkTech