Εντυπωσιακή η Εθνική νέων των 5 πατρινών, 14-5 τη Ρουμανία

Κυριακή, Σεπτέμβριος 18, 2022 - 4:08μμ
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την πορεία της η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τους πέντε πατρινούς παίκτες στης σύνθεσή του (Αλμύρας, Γεωργαράς, Λυκούδης, Αν και Χρ. Μπιτσάκος) και τον βοηθό προπονητή (Μ. Λυκούδης) πέτυχε ευρεία νίκη με 14-5 επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα των αγώνων της στον Γ´ Όμιλο της διοργάνωσης. Μια εμφατική επικράτηση που δείχνει τη δυναμική της στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και μια νίκη ψυχολογίας, απαραίτητη για την απαιτητική συνέχεια.

Με όπλο τη γρανιτένια της άμυνα -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν δέχθηκε γκολ-, η Εθνική καθήλωσε τα ατού των αντιπάλων και με καλή επιθετική λειτουργία βρήκε τρόπους εύκολα στο σκοράρισμα, κυρίως με τον αρχηγό Νίκο Γκίλλα, που πέτυχε 8 γκολ!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα προηγήθηκε με 8-5, ενώ στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στο τελικό 14-5. Πολύ καλή και η εμφάνιση του τερματοφύλακά της Νεκτάριου Ηλιόπουλου.

Αύριο Δευτέρα (19/9), στις 17:20, η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 14-5
Οκτάλεπτα: 5-3, 3-2, 3-0, 3-0.
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Λυκούδης, Γεωργαράς, Αλμύρας 2, Καστρινάκης, Γκίλλας 8, Σπάχιτς, Μυρίλος, Πούρος 4, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων, Ηλιόπουλος.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπούλιγκα, Σατσέτι 1, Ντίνκα, Ποποβίτσι 1, Γκέργκε, Ματέι, Πιριιάνου 1, Μπατσίου, Ινσίνα, Νεάμτου 2, Τέπελους, Αρμεάν, Μουρεσάν.

Υποστήριξη: SilkTech