Μια ημιαγωνιστική AMG GTR στους δρόμους της Πάτρας - Ένα supercar με τελική 318 χλμ/ώρα - ΦΩΤΟ

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 16, 2022 - 10:15πμ
Επιταχύνει από 0 στα 100 σε 3,6 δευτερόλεπτα

4.0 V8, 585 ίπποι, βάρος μόλις 1.555 κιλά, επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) σε 3,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 318 χλμ./ώρα. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Mercedes AMG GTR ένα supercar το οποίο δεν περνά απαρατήρητο. Ειδικά όταν κινείται σε δρόμους που δεν το βλέπεις κάθε ημέρα, όπως στο κέντρο της Πάτρας. Ο ήχος του οχήματος, στις αργές ταχύτητες που ήταν αναγκασμένη να κινείται στην οδό Κορίνθου η ειδική έκδοση της Mercedes, την έκανε να μοιάζει με θηρίο που βρυχάται μέσα σε κλουβί. Πρόκειται για ένα όχημα αξίας 272.000 ευρώ.
Η Mercedes AMG GT R παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 και σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα για την AMG GT. Δεν είναι μόνο τα νέα αισθητικά στοιχεία που καθιέρωσε, όπως τη μάσκα με κάθετα πτερύγια αντί για τη μονή οριζόντια γρίλια, αλλά και οι άφθονες καινοτομίες που εισήγαγε. Πρόκειται για την ημιαγωνιστική έκδοση που αποτελεί τη βάση για την αγωνιστική GT4. Η εξέλιξη έγινε στην περίφημη «πράσινη κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, και είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η ονομασία της συγκεκριμένης πράσινης απόχρωσης που προσφέρεται αποκλειστικά στην GT R είναι «Green Hell Magno».
Η έκδοση «R» βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει την AMG GT. Ο 4λιτρος V8 κινητήρας με δύο τούρμπο αποδίδει 585 ίππους και βρίσκεται εμπρός. Για καλύτερη κατανομή, το κιβώτιο ταχυτήτων (7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη) μαζί με το διαφορικό βρίσκονται στο πίσω μέρος. Το βάρος έχει διατηρηθεί στα 1.555 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αλλά και ανθρακονημάτων σε σημεία όπου απαιτείται επιπλέον ενίσχυση.

Γιάννης Πομώνης

Υποστήριξη: SilkTech