Καπελλάκης-Τζανάκος: Παγκόσμια πρωτοβουλία, για συμμετοχή και παιδιών με αναπηρία, στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες I.C.G.

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 15, 2022 - 2:00μμ
Κοινό όραμα για τους δύο φορείς

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΕ, Παραολυμπιονίκη, κου Καπελλάκη Γεωργίου με το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Παιδιών (ICG) κο Τζανάκο Νίκο.
Μετά την ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων ο πρόεδρος της ΕΠΕ που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, ενημερώθηκε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Παιδιών, το πλαίσιο διοργάνωσης και συμμετοχής, την ιστορία αλλα και για τις μελλοντικές αναθέσεις διοργάνωσης.
Ο κος Τζανάκος έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τον ενθουσιασμό κοινού και συμμετεχόντων από τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία στην προηγούμενη διοργάνωση του Coventry, GB 2022 και γνωρίζοντας το σημαντικό έργο της ΕΠΕ τον τελευταίο χρόνο και το θεσμοθετημένο ρόλο της, πρότεινε τη συνεργασία για οργάνωση επίσημης Ελληνικής αποστολής παιδιών με αναπηρία στην επόμενη διοργάνωση στο Νταεγκου της Ν.Κορέας.
Πιο συγκεκριμένα ο κος Τζανάκος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ΕΕ των ICG και την Ο.Ε των αγώνων του Νταεγκού 2023 την ισχυρή επιθυμία του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος να ενταχθούν στους αγώνες παιδιά με αναπηρία, ενώ ο κος Τζανάκος και ο κος Καπελλάκης συμφώνησαν το επόμενο διάστημα θα κληθεί στην Ελλάδα ο Πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας της ΕΕ των ICG ώστε να συζητηθούν επισήμως και εκτενώς οι ανωτέρω προτάσεις.
Ο κος Καπελλάκης συμφώνησε ότι τα οράματα των 2 φορέων συμπλέουν καθώς η ΕΠΕ με απόφαση της νέας διοίκησης βρίσκεται στην εκπόνηση ενός σημαντικού έργου για την προσέλκυση παιδιών και νέων στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό.
Ως εκ τούτου με συντονισμένες δράσεις των 2 φορέων εντός και εκτός συνόρων & με εφόδιο τις άριστες διεθνείς σχέσεις της ΕΠΕ και στενές συνεργασίες με άλλες ΕΠΕ θα προβούν από κοινού σε ενέργειες για την επίτευξη αυτού του κοινού οράματος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech