Λιόλιος: «Η Εθνική είναι μια παρέα, κοιτάμε μπροστά»

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 14, 2022 - 10:07πμ
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας από τη συνέχεια του Eurobasket

Το ταξίδι της Ελλάδας στο Eurobasket σταμάτησε στα προημιτελικά. Η Γερμανία... εκτέλεσε την Εθνική μας ομάδα, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να δίνει το σύνθημα για την επόμενη μέρα.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε τον αποκλεισμό της γαλανόλευκης από τη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς και θα πρέπει πλέον, άπαντες να κοιτάξουν μπροστά.
Αναλυτικά όσα τόνισε ο Βαγγέλης Λιόλιος:
«Έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Μπορεί ένας λαός να ονειρεύεται και να μην έρχονται τα πράγματα όπως θες. Είδαμε ένα μεγάλο διάστημα από την αρχή με ένα εξαιρετικό κλίμα και τον κόσμο να αγκαλιάζει την Εθνική.
Αυτή ήταν η δύναμη. Είδαμε ένα γήπεδο με 5.000 Έλληνες να είναι στο πλευρό της ομάδας και μας δίνει να καταλάβουμε πως δεν σταματά τίποτα εδώ.
Η ομάδα έχει δρόμο να διανύσει και, όσο υπάρχει αγάπη από όλους, μας δίνει δύναμη και ώθηση να πάμε μπροστά. Ένα ματς χάθηκε και κοιτάμε μπροστά. Οι παίκτες είναι στεναχωρημένοι και δικαίως.
Πίστεψαν πως η ομάδα μπορούσε να πάει μπροστά και δεν έγινε. Όλο το διάστημα ήταν μία παρέα και δέθηκαν πολύ μεταξύ τους. Ήταν συναισθηματικά δεμένοι με το όνειρο που είχαν φτιάξει στο μυαλό τους».

ANAΡΤΗΣΗ

Τα όνειρα και οι ελπίδες της Ελλάδας στο εφετινό Eurobasket «έσβησαν» στα προημιτελικά. Η Εθνική μας ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πιο κρίσιμο σημείο της διοργάνωσης και δίκαια παίρνει το αεροπλάνο της... επιστροφής.
Η Γερμανία «εκτέλεσε» την Ελλάδα από τη γραμμή του τριπόντου και εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των «γαλανόλευκων» παικτών. Μοναδικοί διασωθέντες του ναυαγίου ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ.
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έκανε τα πάντα, προσπάθησε μέχρι και το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την Εθνική στα ημιτελικά.
Η πρώτη... απάντηση του Γιάννη μετά τον πικρό αποκλεισμό και το τέλος του ταξιδιού ήρθε μέσω των social media. Ο Greek Freak προχώρησε σε μια ανάρτηση με νόημα, δημοσιεύοντας βίντεο με τον Θανάση και τον Κώστα να ψάλλουν μαζί τον ελληνικό εθνικό ύμνο.
Μάλιστα, στη λεζάντα έβαλε την ελληνική σημαία και μία μπλε καρδιά, κάτι που αποδεικνύει πόσο σημαντικό ήταν και για τον ίδιο το φετινό τουρνουά.

ΚΛΑΜΑΤΑ

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν συναισθηματικά φορτισμένος μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με τη Γερμανία και τον αποκλεισμό της γαλανόλευκης από το Eurobasket 2022.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε δηλώσεις φανερά δακρυσμένος και συγκινημένος στην κάμερα της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον και η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει.

«Τα έβαλαν όλα… Αυτό είναι το μπάσκετ… Δεν θα πω δικαιολογίες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έβαλαν 17 τρίποντα. Δεν πειράζει… Πειράζει βασικά, αλλά… Κρατιέμαι. Ο Παπανικολάου, ο αρχηγός μας, ο Γιάννης, ο Σλούκας, ο Καλάθης, όλα τα παιδιά και ο κόουτς και το σταφ, χτίζουμε κάτι πολύ ωραίο και θα έρθει η ώρα. Θα έρθει!

Μαμά δεν κλαίω, μην στενοχωριέσαι. Δεν είναι το τέλος, μόνο η αρχή. Αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα. Όσα ευχαριστώ και να πω στον κόσμο είναι λίγο. Οι Έλληνες στήριξαν την Εθνική ομάδα και την οικογένειά μου σε αυτό το ταξίδι», ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Έλληνας φόργουορντ.

Υποστήριξη: SilkTech