Έρχεται ο 1ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος της Πάτρας

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2022 - 9:29μμ
Ετοιμοι!

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας διοργανώνει τον «1ο Open Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας για όλους» με την Αιγίδα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την υποστήριξη ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων City in Action 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης από τις 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η έναρξη του ποδηλατικού γύρου θα πραγματοποιηθεί από την ειδικά διαμορφωμένη αφετηρία κοντά στο Νότιο Πάρκο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα διασχίσουν την πόλη με στάση για ανεφοδιασμό στην Πλατεία Γεωργίου και θα επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο όπου η δράση θα ολοκληρωθεί με τις απονομές και τη μεγάλη δωρεάν συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη!!! Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Στον γύρο, εκτός από τους ποδηλάτες, θα μπορούν επίσης, να πάρουν μέρος και πολίτες με rollers, skates ή πατίνια και  οτιδήποτε μας μετακινεί οικολογικά. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κλήρωση με μεγάλα δώρα, και θα τους απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους για τον Ποδηλατικό Γύρο μέσα από τη  σελίδα της διοργάνωσης ή και από το περίπτερο της διοργάνωσης που θα λειτουργεί 10 ημέρες νωρίτερα στην πλατεία Γεώργιου. Οι συμμετοχές δεν έχουν ηλικιακό περιορισμό. Τα παιδιά έως 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.    

Για όλους τους συμμετέχοντες θα διατεθεί στην είσοδο της αφετηρίας:

•             το t-shirt της φετινής διοργάνωσης (αθλητική μπλούζα)

•             ατομική διαπίστευση με τον αριθμό συμμετοχής

OPEN LIVE CONCERT – Μιχάλης Χατζηγιάννης - “Εισιτήριο σου – το ποδήλατό σου” 

Στον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Οι ποδηλάτες, και όλοι όσοι έφθασαν εκεί «πάνω στις ρόδες τους», θα μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία από προνομιακή θέση με το  vip pass «εισιτήριο σου… το ποδήλατο  σου», μέσα στο περιφραγμένο διάζωμα ακριβώς μπροστά από το stage,!!! Για τους μη συμμετέχοντες θα υπάρχει άφθονος χώρος τριγύρω με ελεύθερη πρόσβαση.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BIKECOUNTER  

Στην ευθεία πριν το τερματισμό, θα υπάρχει ειδική θεματική αψίδα/μετρητής “bikecounter“ που θα μετρά τους συμμετέχοντες που θα περάσουν από κάτω, με σκοπό το νούμερο που θα καταγράφει, να αντιστοιχηθεί σε ευρώ τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε κοινωνικό ίδρυμα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  

Αφετηρία Παρκινγκ ΝΟΠ, πορεία προς Νότιο Πάρκο, Ακτή Δυμαίων, Ελευθέριου Βενιζέλου – Κορίνθου – Αγίας Σοφίας – Αθηνών – Νόρμαν - Όθωνος Αμαλία - Νότιο Πάρκο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συμπληρωματικά του Ποδηλατικού Γύρου Πάτρας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας διοργανώνει παράλληλες δράσεις για το κοινό και δραστηριότητες για μικρά παιδιά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο από τις 22 έως 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Γεωργίου.

Ειδικότερα προσκαλεί  μικρούς και μεγάλους  να δοκιμάσουν την  πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας για  παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., την οποία θα μπορούν να επισκεφτούν και οργανωμένα τα σχολεία.

Παράλληλα καθημερινά η πλατεία θα γεμίζει χρώμα με ζογκλέρ  που θα κάνουν τα κόλπα τους στους μικρούς περαστικούς, θα παίζουν μαζί τους και θα τους μοιράζουν μπαλόνια, ενώ η δράση θα κορυφωθεί με το bike trial show από τον freestyler Jason Ioannidis!

Τέλος στην Πλατεία Γεωργίου θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες η Patras EcoMobility Expo με εκθεσιακά περίπτερα όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί από φορείς για θέματα γύρω από τις βιώσιμη κινητικότητα και παράλληλα να γνωρίσει τις νέες προτάσεις της αγοράς σε αυτό τον τομέα, ποδήλατα, πατίνια, ηλεκτροκίνητα, ειδικά ηλεκτρικά οχήματα κλπ. Νέες λύσεις, είτε για τις καθημερινές, είτε για τις ψυχαγωγικές ανάγκες των κατοίκων της σύγχρονης  πόλης!

«1ος Open Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας για όλους» στο City in Action 2022

Ο «1ος Open Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας για όλους» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων City In Action 2022 που διοργανώνονται στο πνεύμα της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας και το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων με την συμμετοχή πολλών δυνάμεων της πόλης και με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών τρόπων μετακίνησης. 

Μέσα από την πολύεπίπεδη θεματική αυτή διοργάνωση, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντυπωσιακές επιδείξεις και αγώνες, να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί και να συμμετέχει σε πολλές από τις δράσεις.

Η διοργάνωση City In Action 2022 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας, του Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων Πάτρας, του Fifty – Fifty board shop, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: https://cityinaction.gr/anoixtos-podilatikos-gyros-patras/

Περισσότερες πληροφορίες για τον ποδηλατικό γύρο: 

τηλ. 6973548372 κ. Χάρης, Email :  [email protected]

ΔΡΑΣΕΙΣ City In Action: www.cityinaction.gr, [email protected]

City in Action Patras

22-25.09.2022

*To αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

*Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πρωί και απόγευμα

Σε όλη τη διάρκεια του 4ημέρου στην πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιούνται:

•             sportive δράσεις με skates, rollers και ποδήλατα

•             πίστες εκπαίδευσης, προπόνησης και δεξιοτεχνίας

•             skatepark

•             επιδείξεις bikes trial

•             δραστηριότητες για παιδιά

•             live & dj events

•             Έκθεση  Action Sports &  Ecomobilty

•             εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά περίπτερα φορέων

•             σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

22 – 23 /9/2022 το πρωί

•             Πίστα δεξιοτεχνίας 17 στόχων, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

•             Πίστα Εκπαίδευσης Rollers

•             Πίστα Skateboard

•             Ενημέρωση για την οδηγική ασφάλεια.

ΜΑΙΝ EVENTS

Παρασκευή 23.9  στις 21.30,  ‘80s Disco Rollers Party.

Σάββατο 24.9  στις 18.00 -20.30,  1ος Open Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας για όλους

21.00    Δωρεάν Συναυλία Live με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Νότιο Πάρκο.

Κυριακή  24.9 στις 10.00 -14.00, 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers 

17.30 -22.30  Patras Skateboard Contest 2022 & Djs set.

Υποστήριξη: SilkTech