Ισπανία - Ελλάδα 9-5: Θα παίξει για τις θέσεις 5-8 * Βασικός ο Λιμαράκης

Τρίτη, Σεπτέμβριος 6, 2022 - 9:17μμ
Λύγισε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια

Η Εθνική ομάδα πόλο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην άμυνα της Ισπανίας με τους Ίβηρες να επικρατούν 9-5 και να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού. Βασικός σε όλο το παιχνίδι έπαιξε ο πατρινός τερματφύλας, Κώστας Λιμαράκης.

Έτσι, η γαλανόλευκη θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8 όπου ο πρώτος της αντίπαλος θα είναι το Μαυροβούνιο το μεσημέρι της Πέμπτης (08/09, 15.00).

Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα από τους Φαμέρα και Καμπάνιας. Η Εθνική απάντησε με γκολ των Γενηδουνιά και Βλαχόπουλου, όμως οι Γρανάδος και Μουνιαριθ έδωσαν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς. Το 4-2 ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου με τον Αγκίρε να αποκρούει πέναλτι του Αργυρόπουλου με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Φαμέρα έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων για την Ισπανία. Η απάντηση ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος του οκταλέπτου με τον Δερβίση να σκοράρει στον παραπάνω βάζοντας τέλος σε οκτώ λεπτά δίχως γκολ. Το 5-3 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Περόνε σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου έκανε το 6-3, ενώ λίγο πριν τα μισά ο Μουνιαρίθ έκανε το 7-3 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τεσσάρων γκολ στους Ισπανούς. Ο Κάκαρης μείωσε για την Εθνική σε 7-4, σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Στην πρώτη επίθεση του τέταρτου οκταλέπτου ο Ταχούλ ανέβασε τη διαφορά ξανά στα τέσσερα γκολ, με τον Βλαχόπουλο να απαντά αμέσως κάνοντας το 8-5. Το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια του αγώνα ήταν το τελικό σκορ με τον Γκρανάδος να διαμορφώνει το τελικό 9-5.

Ισπανία - Ελλάδα 9-5

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτιν Λοθάνο): Αγκίρε, Μουνιάριθ 2, Γκρανάδος 2, Σαναχούγια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φαμέρα 2, Καμπάνιας 1, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (06/09)

  • Ουγγαρία - Μαυροβούνιο 11-8
  • Ιταλία - Γαλλία 16-8
  • Ισπανία - Ελλάδα
  • 21.30 Κροατία - Γεωργία

Αγώνες κατάταξης 5-8 (08/09)

  • 15.00 Μαυροβούνιο - Ελλάδα
  • 16.30 Κροατία - Γεωργία / Γαλλία

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • 19.00 Ουγγαρία - Ισπανία
  • 21.30 Ιταλία/ Κροατία ή Γεωργία
Υποστήριξη: SilkTech