Κροατία-Ελλάδα 5-5, ασύλληπτα πράγματα ο Κώστας Λιμαράκης

Σάββατο, Σεπτέμβριος 3, 2022 - 12:09πμ
Ο πατρινός γκολκίπερ Κώστας Λιμαράκης

Ούτε σε αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα, μέσα στο "άντρο" των αντιπάλων της, έχασε από τους Κροάτες η ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών. Η μαχητική και σκληροτράχηλη ελληνική αρμάδα ήρθε ισόπαλη 5-5 με την οικοδέσποινα Κροατία, στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα της στον Β' Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Σπλιτ, έμεινε αήττητη, αλλά αυτό δεν της έφτασε να πάρει την πρωτιά στον Όμιλο (καθώς είχε φέρει ισοπαλία και με τη Γαλλία και είχε νίκη επί της Μάλτας) και την απευθείας πρόκριση στην 8άδα. Έτσι θα πάει στα χιαστί για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Απλά δυσκολεύει λίγο περισσότερο ο δρόμος για τα μετάλλια για τη χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασημένια ολυμπιονίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει, πλέον, στον χιαστί αγώνα το Ισραήλ, την Κυριακή (4/9) στις 20:00 για την πρόκριση στους "8" κι επειδή εύκολα ή δύσκολα - εκτός συγκλονιστικού απροοόπτου- θα τα καταφέρει, θα την περιμένει στον προημιτελικό της Τρίτης (6/9, 20:00) η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Μέσα στο κατάμεστο κολυμβητήριο, από 9.500 φανατισμένους Κροάτες φιλάθλους, που δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιορα, η Εθνική μας έβγαλε τσαμπουκά, πάθος και ψυχή και με εντυπωσιακή στην άμυνα, κυρίως στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Άφησε τους Κροάτες για 17,5 λεπτά αγώνα χωρίς γκολ, ενώ βρέθηκε προηγούμενη με 2-0 με γκολ των Παπαναστασίου και Βλαχόπουλου από την περιφέρεια. Ο 23χρονος πατρινός τερματοφύλακας Κώστας Λιμαράκης (βασική φωτο), που χρησιμοποιήθηκε βασικός, εξάλλου, έκανε φοβερή εμφάνιση και έπιανε τα άπιαστα, ενώ δέχτηκε γκολ μετά από 19 λεπτά, έχοντας 9 μεγάλες επεμβάσεις!

Τελικά οι Κροάτες σκόραραν για πρώτη φορά στο 6.28 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, σε φάση με δύο παίκτες παραπάνω, πήραν ψυχολογία, ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά η Ελλάδα πέρασε και πάλι με 3-2. Οι Κροάτες ισοφάρισαν, ο Βλαχόπουλος πέτυχε ένα γκολ στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου, που κανείς δεν κατάλαβε γιατί το ακύρωσαν οι διαιτητές. Γενικότερα η ελληνική ομάδα έχει παράπονα από τη διαιτησία. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, όμως, έδωσε πάλι προβάδισμα στην Εθνική με 5-4, αλλά ο Μπούριτς ισοφάρισε στο τελικό 5-5 για την Κροατία, που ευνοήθηκε, πήρε την πρωτιά και πέρασε στην 8άδα απευθείας.

Η Ελλάδα είχε 2/7 π.π., 3 περιφέρεια. Η Κροατία είχε 4/10 π.π., 1 φουνταριστό.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γενηδουνιάς 1-0 (περιφ.) 3.40, Βλαχόπουλος 2-0 (περιφ.) 0.32,

Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ:

Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Ζούβελα 2-1 (π.π.) 6.28, Βρίλιτς 2-2 (φουντ.) 5.22, Παπαναστασίου 3-2 (π.π.) 3.15, Κχαρκόφ 3-3 (π.π.) 2.35

Δ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μάρινιτς - Κράγκιτς 3-4 (π.π.) 7.26, Παπαναστασίου 4-4 (π.π.) 4.26, Βλαχόπουλος 5-4 (περιφ.) 3.36, Μπούριτς 5-5 (π.π.) 2.52,

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 5-5

Οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Λιμαράκης, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς - Κράγκιτς 1, Βρίλιτς 1, Μπάσιτς, Κχαρκόφ 1, Πόπαντιτς.

Διαιτητές: Τεϊχίδο (Ισπανία), Γκόμεζ (Ιταλία)

Στον άλλον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου: Μάλτα - Γαλλία 8-15.

Η Τελική βαθμολογία του Β' ΟΜΙΛΟΥ:

1. Κροατία 7

2. Ελλάδα 5

3. Γαλλία 4

4. Μάλτα 0

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε στις δηλώσεις του, μετά την ισοπαλία 5-5 με την Κροατία, τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας σε αυτόν τον αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου κρινόταν η πρωτιά στον Β' Όμιλο, μέσα σε μια καυτή έδρα και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.
Ο Θοδωρής Βλάχος είπε: "Ήμασταν αποφασισμένοι σήμερα να βάλουμε δύσκολα στους Κροάτες και το κάναμε. Τους κρατήσαμε, μάλιστα, δύο οκτάλεπτα χωρίς γκολ. Ήταν σίγουρο ότι θα αντιδράσουν. Το σκορ έμεινε πολύ χαμηλά, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρή άμυνα. Δύο πράγματα θέλω να πω: Πρώτον, γιατί μας ακυρώσανε το γκολ του Βλαχόπουλου στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου; Ένα γκολ, όταν είσαι στο 3-3 σε εκείνο το σημείο, είναι πολύ σημαντικό. Θα το δω στο βίντεο, γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί ακυρώθηκε. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως στο τέλος του παιχνιδιού ήταν λάθος δικό μου που δεν κάλεσα τάιμ άουτ, για να οργανώσουμε την τελευταία επίθεση. Γιατί η ισοπαλία δεν μας βόλευε εμάς. Ίσως επειδή ήμουν λίγο πιο αισιόδοξος ότι θα μας σφυρίξουν αποβολή, αλλά στο τέλος, νομίζω, οι διαιτητές δεν σφυρίζανε.
Δεν θέλω να πω ότι έχω παράπονα, δεν θέλω να πω για τη διαιτησία σήμερα. Είχα πει, άλλωστε, από πριν ότι για να κερδίσουμε εδώ μέσα θα πρέπει να ξεπεράσουμε και τα πέντε έξι σφυρίγματα που θα πάρουν οι Κροάτες. Το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά δυστυχώς μας έλειπε ακόμα ένα γκολ για να πάρουμε τη νίκη, γιατί μόνο αυτό θέλαμε για την πρωτιά. Τώρα θα δώσουμε άλλον έναν αγώνα για να πάμε στους "8" και κοιτάμε αυτό. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί δείξανε τρομερό χαρακτήρα και μέταλλο, μέσα σε μια πισίνω που γύρω ήταν όλα εχθρικά. Δεν μπορούμε να χαρούμε απευθείας πρόκριση με αυτή την εμφάνισή μας, αλλά όλοι πήραν το μήνυμα πως είμαστε ακόμα εδώ δυνατοί. Μπράβο στον Λιμαράκη, αλλά θέλω να τον ξαναδώ να παίζει έτσι, έκανε αυτό που πρέπει να κάνει.
Το Ισραήλ, αντίπαλό μας στον χιαστί, εύκολα ή δύσκολα, θα το ξεπεράσουμε και θα πάμε στον προημιτελικό. Εκεί θα έχουμε έναν ακόμα δύσκολο και δυνατό αγώνα, με την Ισπανία, αλλά θεωρώ πως με τη μαχητικότητα και ομαδικότητά μας μπορούμε να την ξεπεράσουμε".
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε: "Οι κλειστές άμυνες πρωταγωνίστησαν σε αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα. Ξέραμε σήμερα ότι έπερεπε να παίξουμε σκληρή άμυνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και ήταν μόνο η νίκη. Δεν τα καταφέραμε τελικά, καθώς μας κόστισε και η ισοπαλία με τη Γαλλία. Αλλά μένει η καλή εμφάνιση και τώρα βλέπουμε το Ισραήλ και μετά η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, στη διοργάνωση στην οποία η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο". Ο Γενηδουνιάς είπε πως οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ του Βλαχόπουλου επειδή "κατά την άποψή τους ήταν μέσα 2 μ. όταν πήρε τη μπάλα".
Ο τερματοφύλακας Κώστας Λιμαράκης, που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, είπε από την πλευρά του: "Ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή κόντρα στην Κροατία, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τελικά τη νίκη που θα μας έδινε πρωτιά στον Όμιλο και απευθείας πρόκριση. Τώρα θα παίξουμε στον χιαστί για να περάσουμε το Ισραήλ και μετά θα πάμε να κοντράρουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία". Για τη δική του πολύ καλή εμφάνιση τόνισε: "Είναι τρομερό συναίσθημα να παίζεις βασικός τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χαίρομαι που πήγα καλά, αλλά βοήθησε και όλη η ομάδα με την εμφάνισή της".

Υποστήριξη: SilkTech