Διεθνείς συμμετοχές στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα KITESURF στο Δρέπανο- ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, Αύγουστος 30, 2022 - 6:08μμ
Συνέντευξη Τύπου

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα KITESURF ξεκίνησε. Το kite surfing είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και στην Πάτρα, όπου αθλητές, φίλοι του αθλήματος και πλήθος επισκεπτών θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη, από αθλητές της χώρας μας και όχι μόνο.

Το πρώτο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου το Δρέπανο θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό αθλητικό event, το οποίο θα έχει ενότητα ολυμπιακού επιπέδου και σχετικές συμμετοχές αθλητών. Οι επισκέπτες αναμένεται να είναι πολλοί αφού η διοργάνωση θα συνδυάζει θέαμα, θάλασσα και πολλές άλλες δράσεις μεταξύ των οποίων σεμινάρια, αγώνες επίδειξης, μουσικό φεστιβάλ και street food. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου θα υπάρχουν διεθνείς συμμετοχές αθλητών στη formula kite που είναι η ολυμπιακή κλάση , από τη Βουλγαρία και τη Γαλλία, μέχρι τις ΗΠΑ , τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Καραϊβική.

Το kite surfing ήταν ένα χόμπι και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ είχαν έντονη παρουσία στην περιοχή του Δρεπάνου, από το 2011 κιόλας. Το Kitesurf Festival πραγματοποιούνταν από το Cape Drepano τα τελευταία 8 χρόνια, χωρίς όμως να έχει πάρει επίσημη μορφή. Πλέον διευρύνεται με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για ακόμη περισσότερες διοργανώσεις στο μέλλον.

Πιο αναλυτικά:

Tην Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,   Formula Kite, Kitefoil & TT:R, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο Αχαΐας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Αντίστοιχα παρουσίασαν το πρόγραμμα του τετραημέρου οι, Κώστας Καλογερόπουλος (πρόεδρος ιστιοπλοϊκού ομίλου Πατρών), Ντίνος Μπέλεχας (Cape Drepano), Χαράλαμπος Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας), Χαράλαμπος Τσουκαλάς (μέλος ΔΣ Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας). Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε τις λεπτομέρειες για το τετραήμερο Πρωτάθλημα και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Πάτρα έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την οριστική αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια! Μέσα από τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Δρέπανο, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του αθλητικού μέρους, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες αλλά και μουσικό φεστιβάλ με live από γνωστές μπάντες, καθώς  και street food. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.

 

Του Γιάννη Πομώνη
Υποστήριξη: SilkTech