Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ: Με το πρωτάθλημα kitesurf γίνεται μία μεγάλη επένδυση στον αθλητικό τουρισμό

Δευτέρα, Αύγουστος 29, 2022 - 6:59μμ
Ωρα για σόου

Ο Κώστας Καλογερόπουλος ανέφερε πως αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 80 αθλητές - Μία από τις εκπλήξεις θα είναι & η αναμετάδοση live streaming των αγώνων, στέλνοντας εικόνα & παλμό σε όλο τον κόσμο

Περισσότερους από 80 αθλητές σε διαφορετικές κατηγορίες προβλέπεται να φιλοξενήσει το «1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, Kitefoil & TT:R» που θα πραγματοποιηθεί από 1η έως και 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο ιδιαίτερο, γεωγραφικά σημείο του Δρέπανου Αχαΐας.

Βασικός διοργανωτής του 1ου αυτού Πανελληνίου Πρωταθλήματος kitesurf (αετοσανίδα) είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών μαζί και με το Cape Drepano, και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το thebest.gr μίλησε για τη διοργάνωση που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο, λάτρη του kitesurf και των θαλασσίων σπορ, με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο αγωνιστικό 4ήμερο που θα φιλοξενηθεί στο Δρέπανο υπογραμμίζοντας και την ευτυχή συγκυρία που Δήμος και Περιφέρεια αφουγκράστηκαν σωστά και έσπευσαν να υποστηρίξουν το πρώτο και σημαδιακό αυτό πρωτάθλημα του kitesurf από το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αναμένουμε πολλά όχι μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σαν τουριστικό προϊόν.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Καλογερόπουλο, έναν άνθρωπο που πιστεύει στη δύναμη της φιλοξενίας σημαντικών και διεθνούς απήχησης αθλητικών γεγονότων στον Πατραϊκό κόλπο που θα αναβαθμίσουν το προφίλ της περιοχής και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και γενικότερα, στην Πάτρα.

-Κύριε Καλογερόπουλε, κατ' αρχάς καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Τι σημαίνει για την Πάτρα και το Δρέπανο η πραγματοποίηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος kitesurf εδώ και ποια η προοπτική. Θα γίνονται σε ετήσια βάση στο Δρέπανο;
«Ο χώρος αυτός λόγω της συγκεκριμένης ιδιομορφίας του εδάφους και των σταθερών ανέμων που επικρατούν σε εκείνο το σημείο, έχει ανακαλυφθεί από τους σερφίστες εδώ και χρόνια και έχει γίνει γνωστός σε όλο το κόσμο χάρη σε αυτούς. Και το εννοώ πραγματικά και όχι κολακευτικά. Είναι η κλασική περίπτωση που ένας τόπος γίνεται προορισμός μέσω του αθλήματος που φιλοξενεί. Ειδικά για το κάϊτ σερφ, είναι ένα άθλημα με μεγάλη αποδοχή ειδικά στους νέους και από τη στιγμή που έγινε ολυμπιακή κατηγορία δημιουργήθηκε η ανάγκη να οργανωθεί σε αγωνιστικό επίπεδο, να βγει η ελληνική ολυμπιακή ομάδα από το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να ξεκινήσει αυτή η όμορφη αθλητική διαδικασία των αγώνων και της αθλητικού ανταγωνισμού.
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από τη μεριά της που είναι ο φορέας, ο οποίος αναθέτει το πρώτο και σημαδιακό πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλησε να αποτίνει ένα φόρο τιμής σε αυτό το πασίγνωστο σημείο και ανέθεσε στον Ι.Ο.Π. - Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών με την μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις και στον νέο όμιλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στο κάιτ, το Cape Drepano να διοργανώσουν το εμβληματικό πρώτο αγώνα εδώ, και όχι κάπου αλλού.
Και επιπλέον θα έλεγα ότι είναι ευτυχής συγκυρία που Δήμος και Περιφέρεια αφουγκράστηκαν σωστά και έσπευσαν να υποστηρίξουν το πρώτο και σημαδιακό πρωτάθλημα μιας κατηγορίας από την οποία αναμένουμε πολλά όχι μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σαν τουριστικό προϊόν.
Και επειδή όπως είναι γνωστό στη χώρα μας δεν διαθέτουμε αγωνιστικούς χώρους διαμορφωμένους ειδικά για το κάθε σπορ, παρότι διαθέτουμε πολύ καλές συνθήκες, τέτοιες διοργανώσεις που από την φύση τους είναι απαιτητικές, γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όταν πρέπει να προσαρμόσεις τον χώρο για τέτοια event. Θέλω λοιπόν να πω ένα μεγάλο μπράβο στους φορείς που έβαλαν πλάτη ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλος και ασφαλής (το Πολεμικό Ναυτικό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων) και να τους πω προσωπικά ως πρόεδρος του Ι.Ο.Π. ότι έχουν κάνει μία μεγάλη επένδυση, σε αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός».

-Το kitesurf ως θαλάσσιο σπορ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά δημοφιλές. Πόσοι αθλητές αναμένονται το 4ήμερο, 1-4/9/2022 στο Δρέπανο Αχαΐας και πόσοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί συνολικά, τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο κόσμος.
«Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για 80 αθλητές, σε διαφορετικές κατηγορίες και ο αγώνας σχεδιάστηκε open δηλαδή να είναι ανοικτός και σε ξένους αθλητές. Φυσικά μετά τον αγώνα, αναμένουμε να πολλαπλασιαστούν οι αθλητές που θα ενταχθούν στις αγωνιστικές ομάδες του kite και μέσω του kite επιδιώκουμε να προσφέρουμε μια ακόμη ναυταθλητική κατηγορία -αθλητική διέξοδο στους νέους».

-Τι άλλο θα δούμε στη φετινή διοργάνωση εκτός από το καθαρά αγωνιστικό πρόγραμμα; Θα υπάρξουν εκπλήξεις;
«Αυτό που θέλουμε από τη διοργάνωση είναι να πετύχει αγωνιστικά και να διεξαχθεί απρόσκοπτα διότι σε αυτό το χώρο πρώτη φορά διεξάγεται πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αλλά θέλουμε και στήριγμα από τον κόσμο να έρθει και να χαλαρώσει βλέποντας Έλληνες και ξένους αθλητές σε ένα εντυπωσιακό άθλημα. Και όχι μόνο να δουν αθλητές αλλά και άλλα πολλά που θα βρίσκονται εκεί όπως συναυλίες, δρώμενα και άλλες εκπλήξεις, που καλό είναι να τις ανακαλύψουν εκεί. Μια από τις εκπλήξεις είναι και η αναμετάδοση live streaming, η οποία θα στείλει εικόνα και παλμό σε όλο τον κόσμο».

-Ο Ιστιοπλοικός Όμιλος τι άλλο ετοιμάζει το προσεχές διάστημα.
«Όσον για τον Ι.Ο.Π. το πρόγραμμα είναι βαρύ και πλούσιο και με όμορφες εκπλήξεις ειδικά για το 2023. Κάτι μεγάλο (σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έρχεται στην Πάτρα το 2023) επίσης πρωτοποριακό που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ας δώσουμε λίγο σασπένς πριν το ανακοινώσουμε όμως».
*Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Formula Kite, Kitefoil & TT:R είναι το thebest.gr.

* Tην Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Formula Kite, Kitefoil & TT:R, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο Αχαΐας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Την Τρίτη 30/8/2022 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα, στην οποία θα συμμετέχουν οι διοργανωτές. Στη διάρκεια αυτής η Οργανωτική Επιτροπή θα παρουσιάσει λεπτομέρειες για το τετραήμερο Πρωτάθλημα και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η διεξαγωγή του έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την οριστική αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια! Μέσα από τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Δρέπανο, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του αθλητικού μέρους, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες αλλά και μουσικό φεστιβάλ με live από γνωστές μπάντες, καθώς  και street food. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις. 

Υποστήριξη: SilkTech