Βασιλιάς Πετρούνιας: Έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο "Μίδας των κρίκων"

Τρίτη, Αύγουστος 23, 2022 - 12:00πμ
Απλησίαστος!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στους κρίκους και έκτη φορά στην τεράστια καριέρα του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (21/8).

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκου κατέληξε ξανά στον μοναδικό Λευτέρη Πετρούνια. Ο Μίδας των κρίκων με αψεγάδιαστο πρόγραμμα κατέκτησε για έκτη φορά το χρυσό μετάλλιο.

Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς και έχοντας πλέον στη συγκομιδή του έξι τίτλους (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Μόναχο 2022).

Ο Πετρούνιας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί με εμφατικό τρόπο. Το ολοκαίνουριο πρόγραμμά του βαθμολογήθηκε με 15.133 και κατέκτησε εύκολα το χρυσό. Μόνο ο Τούρκος Αντέμ Ασμίλ κατάφερε να ξεπεράσει τους 15.000 βαθμούς (15.033).

Η κατάταξη του τελικού
Λευτέρης Πετρούνιας 15.133β.
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15.033β.
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.866
Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.766β.
Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.733
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566β.
Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.500β.
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13.733β.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε για έκτη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας. Με 15.133 βαθμούς κέρδισε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μόναχο και έγραψε ιστορία. Η σύζυγός του Βασιλική Μιλλούση και τα παιδιά τους βρίσκονταν εκεί και φωτογραφήθηκαν με τον πατέρα τους μετά τη νίκη του. Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, η Βασιλική Μιλλούση ανάρτησε δύο φωτογραφίες, στις οποίες οι γονείς και οι κόρες τους ποζάρουν χαμογελαστοί κρατώντας το χρυσό μετάλλιο. Στη μία από τις εικόνες μάλιστα, η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, Σοφία, έχει πάρει το μετάλλιο του πατέρα της και το περιεργάζεται αφού το έχει φορέσει στον λαιμό της. Στη λεζάντα της δημοσίευσής της, η επίσης αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση, έγραψε για τον Λευτέρη Πετρούνια: «Ασταμάτητος».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αμέσως μετά την ανάδειξή του ως πρωταθλητή Ευρώπης για 6η φορά στην καριέρα του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο, μίλησε στους διοργανωτές σχετικά με την τεράστια επιτυχία του.
Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής μίλησε για την έξτρα δύναμη που πήρε από τις κόρες του που τον είδαν να αγωνίζεται για πρώτη φορά από κοντά, αλλά και για την ικανοποίηση που μετά από τους τραυματισμούς του επέστρεψε στους τίτλους.
Αναλυτικά:
«Αισθάνομαι υπέροχα είναι ο έκτος τίτλος στην καριέρα μου, είμαι ικανοποιημένος που μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια είμαι ξανά εδώ και πήρα το μετάλλιο. Σήμερα πήρα έξτρα δύναμη από τις δύο κόρες μου που ήταν στην κερκίδα και με παρακολούθησαν για πρώτη φορά ζωντάνα».
Σε αποκαλούν άρχοντα των «κρίκων» μήπως από σήμερα είσαι και Βασιλιάς του Μονάχου;
«Δεν ξέρω αν είμαι ο Βασιλιάς του Μονάχου. Μου αρέσουν οι κρίκοι, είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και είμαι καλά».

* Το ήθος, την επιμονή, την προσπάθεια, το πείσμα αλλά και το ταλέντο των Ελλήνων πρωταθλητών υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ανάρτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου έχει ως εξής:
«Σπουδαία εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου, ενόργανης γυμναστικής, υγρού στίβου και κωπηλασίας. Χαιρετίζουμε το ήθος, την επιμονή, την προσπάθεια, το συγκλονιστικό τους πείσμα, το μεγάλο τους ταλέντο. Το λαμπρό παράδειγμά τους μας κάνει περήφανους».
Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τις φωτογραφίες των αθλητών μας που πρωταγωνίστησαν.

* Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη το Λευτέρη Πετρούνιαγια το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μόναχο.

Γράφει ιστορία
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! Γράφει ιστορία, κατακτώντας το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, κάνεις όλη την Ελλάδα υπερήφανη!» έγραψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το χρυσό μετάλλιο του Έλληνα πρωταθλητή

«Συγχαρητήρια από καρδιάς» εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Λευτέρη Πετρούνια που αναδείχθηκε για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει πως «ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη». Συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Για 6η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης. Αήττητος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη. Συγχαρητήρια από καρδιάς».

* Ο «άρχοντας των κρίκων» παρέμεινε αήττητος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επισημαίνει σε ανάρτηση της Χαριλάου Τρικούπη
Τη μέχρι σήμερα θριαμβευτική πορεία του Λευτέρη Πετρούνια υπενθυμίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
«Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Mόναχο 2022. Ο "άρχοντας των κρίκων" παρέμεινε αήττητος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγχαρητήρια Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Υποστήριξη: SilkTech