Με 7 γκολ από την Πάτρα, η Εθνική Εφήβων στους «8» του κόσμου

Τρίτη, Αύγουστος 16, 2022 - 12:02πμ
Η "γαλανόλευκη"

Συνεχίζει την προέλασή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων (Κ18) και σφράγισε και τυπικά κι από νωρίς την απευθείας πρόκρισή της στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα με 7 γκολ από τους πατρινούς Αλμύρα, Χρ. και Ανδρ. Μπιτσάκο, επιβλήθηκε άνετα με 18-6 επί της Τουρκίας στον τελευταίο της αγώνα στον Β' Όμιλο, τη Δευτέρα (15/8) το βράδυ και πήρε την πρώτη θέση στη βαθμολογία του με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 12 β.

Περιμένει πλέον τον αντίπαλό της για τον προημιτελικό της Τετάρτης (17/8) που θα προκύψει από τα αυριανά χιαστί, δηλαδή τον νικητή του αγώνα Ισπανίας με τον τρίτο του Γ' Ομίλου (πιθανότατα ΗΠΑ). Έτσι αύριο Τρίτη (16/8) η Εθνική μας έχει ρεπό.

Απόλυτη κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια και του αγώνα κόντρα στους Τούρκους ήταν η ομάδα του Μαχαίρα. Κορυαφαίος σκόρερ σε αυτό το ματς ο Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος με 5 γκολ.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 6-18
Οκτάλεπτα: 0-5, 2-3, 3-4, 1-6.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αλί Μπατμάζ): Τουγκρούλ Ακιντσί, Ερτσιγκτί, Τσετίν, Κούλογλου, Καραμπενλί, Εροκιάρ, Εμίρ 1, Αλί Γενέρ 2, Καφερλί 2, Σαράκ 1, Κανέρ, Ζομπού.
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Δευτεραίος, Νικολαΐδης, Σάλεχ 1, Αλμύρας 3, Καστρινάκης 2, Μπιτσάκος Χρ. 3, Μπιτσάκος Ανδ. 1, Μυρίλος, Μαθιόπουλος 5, Σπάχιτς 1, Κανδανολέων 2, Παρτσόγλου.
Διαιτητές: Ντερμετζιάν (ΗΠΑ), Μίλκοβιτς Σερβία).

Υποστήριξη: SilkTech