Τραυματίστηκε ο Νίκος Ηλιόπουλος, χάνει το Ευρωπαϊκό

Τετάρτη, Αύγουστος 17, 2022 - 12:06πμ
Ο Νίκος Ηλιόπουλος

Τα φτερά τους για το Μόναχο άνοιξαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων, που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, έπειτα από το φινάλε της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών – νεανίδων.

Την πενταμελή Εθνική ανδρών απαρτίζουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Σταύρος Γκίνης, Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Νικόλας Κρανίτης, ενώ στους εφήβους τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Δημήτρης Παπουτσής, Γρηγόρης Τριτσινιώτης, Νίκος Τσούλος.

Η ελληνική ομάδα των ανδρών θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες και με σύνθεση ανάγκης, καθώς θα λείψουν λόγω τραυματισμών οι Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Στέφανος Τσολακίδης.

Ο πατρινός πρωταθλητής τραυματίστηκε στην μέση και θα μείνει ετός δράσης για ένα μήνα. Δίνει μάχη, οριακά, για να προλάβει να είναι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Οκτωβρίου.

Ιδού και η τοποθέτησή του:

"Δυστυχώς αυτή τη φορά μετά από 22 χρόνια Πρωταθλητισμού δεν θα καταφέρω να αγωνιστώ για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και το άθλημα μου στο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δίπλα στους υπόλοιπους συναθλητές μου, με στόχο να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτελέσματα! Δυστυχώς στην τελευταία μου προπόνηση είχα ένα μικρό τραυματισμό στη μέση , ευτυχώς τίποτα το σοβαρό , αρκετό όμως για να με κρατήσει εκτός του Πανευρωπαϊκού. Ενας τραυματισμός που ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί. Όμως όλα για κάποιο λόγο γίνονται και ήρθε η στιγμή να ακούσω το σώμα μου και όχι το μυαλό μου. Ευχαριστώ πολύ όλους για τα μηνύματα και τη στήριξη σας και περισσότερο αυτούς που έτρεξαν κατευθείαν δίπλα μου. #TeamHellas η σκέψη μου και η θετική μου ενέργεια είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία σε όλη την Εθνική ομάδα".

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη (18/08) με τον γενικό προκριματικό της κατηγορίας ανδρών, όπου οι Έλληνες αθλητές βάσει κλήρωσης θα πάρουν μέρος στον 3ο και τελευταίο όμιλο (18:05 – 20:55 ώρα Ελλάδας). Από τον προκριματικό θα αναδειχθούν οι νικητές του σύνθετου ατομικού, καθώς επίσης οι οκτώ χώρες που θα προκριθούν στον τελικό του ομαδικού και οι οκτώ φιναλίστ σε κάθε όργανο.
Την σκυτάλη θα πάρουν την Παρασκευή (19/08) οι έφηβοι, με τον αντίστοιχο γενικό προκριματικό αγώνα, από τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, καθώς και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον 1ο από τους τρεις ομίλους του προκριματικού (11:00 – 13:50 ώρα Ελλάδας).
Η διοργάνωση, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 286 αθλητές (153 άνδρες, 133 έφηβοι) από 38 χώρες, θα αποτελέσει τον επίλογο μίας μεγάλης αθλητικής γιορτής, καθώς το Μόναχο φιλοξενεί τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εννιά διαφορετικών αθλημάτων (ενόργανη γυμναστική, στίβος, μπιτς βόλεϊ, ποδηλασία, κωπηλασία, κανό-καγιάκ, πινγκ πονγκ, αναρρίχηση, τρίαθλο) μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.
Το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών – εφήβων (σε ώρες Ελλάδας):
Πέμπτη 18 Αυγούστου
11:00 – 13:50: Προκριματικός ανδρών, 1ος όμιλος
14:55 – 17:45: Προκριματικός ανδρών, 2ος όμιλος
18:05 – 20:55: Προκριματικός ανδρών, 3ος όμιλος
Παρασκευή 19 Αυγούστου
11:00 – 13:50: Προκριματικός εφήβων, 1ος όμιλος
15:00 – 17:50: Προκριματικός εφήβων, 2ος όμιλος
18:30 – 21:20: Προκριματικός εφήβων, 3ος όμιλος
Σάββατο 20 Αυγούστου
15:45 – 18:15: Τελικός ομαδικού ανδρών
Κυριακή 21 Αυγούστου
10:45 – 13:00: Τελικοί οργάνων εφήβων
14:45 – 18:30: Τελικοί οργάνων ανδρών

Υποστήριξη: SilkTech