Στον τελικό στα 50μ. ύπτιο η Νόρα Δράκου!

Κυριακή, Αύγουστος 14, 2022 - 12:07πμ
Η σπουδαία Νόρα Δράκου

Με επίδοση 28.28 στην πρώτη ημιτελική σειρά στα 50μ. ύπτιο, η πατρινή πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου κατέλαβε την 5η θέση και την 8η συνολικά και προκρίθηκε στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. 

Ήταν ο μεγάλος στόχος της και τα κατάφερε.

Άφησε ένα εκατοστό πίσω, τις Λόρεν Κοξ (Μεγάλη Βρετανία) και Αναστάσια Κορμπένκο (Ισραήλ) που σημείωσαν 28.29.

Ο τελικός (τρίτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα, έκτος συνολικά σε ατομικά αγωνίσματα, όγδοος μαζί με τις «σκυταλοδρομίες») θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή (14/8) στις 19:06 ώρα Ελλάδας.

Το πρωί σήμερα (Σάββατο, 13/8) με επίδοση 28.54, τερμάτισε 6η στην 4η σειρά και με τη 13η επίδοση συνολικά, προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Πριν τους αγώνες η Δράκου είχε τονίσει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ότι «Είναι το 6ο ευρωπαϊκό της καριέρας μου. Είχα δηλώσει από την αρχή της χρονιάς ότι ο μεγάλος μου στόχος είναι αυτό το πρωτάθλημα και όλη μου η προετοιμασία βασίστηκε πάνω σε αυτό. Ο πρώτος μου μεγάλος στόχος είναι να καταφέρω να κάνω κάποια πανελλήνια ρεκόρ και να εξασφαλίσω την είσοδο μου στους τελικούς των δύο βασικών αγωνισμάτων μου. Στα 50 ελεύθερο και στα 50 ύπτιο. Αν έρθει ο τελικός τότε ότι καλύτερο έρθει εκεί θα είναι καλοδεχούμενο.  Φέτος έχω κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Κολυμπάω σταθερά σε γρήγορους χρόνους και αυτό μου δίνει αισιοδοξία για το πρωτάθλημα.  Μη ξεχνάμε ότι έχω κάνει μια αλλαγή προπονητή, μια αλλαγή πόλης φαίνεται ότι μέχρι στιγμής μου έχει βγει σε καλό αλλά τώρα το final countdown νομίζω θα είναι πολύ κατατοπιστικό».

Στο αυριανό (Κυριακή, 14/8) πρόγραμμα θα λάβουν μέρος ακόμα οκτώ κολυμβητές-τριες μας. Αναλυτικά:

10:00 (ώρα Ελλάδας): 200μ.ελεύθερο (Α) προκριματικά (Ανδρέας Βαζαίος, Δημήτρης Μάρκος, Κώστας Στάμου)

10:23: 100μ. πεταλούδα (Γ) προκριματικά (Άννα Ντουντουνάκη)

10:35: 50μ. ύπτιο (Α) προκριματικά (Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Θοδωρής Ανδρεόπουλος)

10:45: 200μ. πρόσθιο (Γ) προκριματικά (Ελένη Κοντογεώργου)

11:02: 4Χ100μ. ελεύθερο (Α) προκριματικά (Απόστολος Χρήστου, Οδυσσέας Μελαδίνης, Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεβ)

11:15: 1500μ. ελεύθερο (Γ)

Οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ3 (09:00, 19:00).

Δράκου: «Θα πάω στον τελικό τελείως απελευθερωμένη»
Από
Παναγιώτης Βότσης
-
13 Αυγούστου, 2022
0

«Επιτέλους λίγη τύχη» ήταν το πρώτο μήνυμα που έλαβα μετά τον ημιτελικό των 50μ ύπτιο, από τον οποίο η Νόρα Δράκου πέρασε 8η στο μεγάλο τελικό με 28.18 υλοποιώντας το μεγάλο της στόχο για τη φετινή χρονιά. Η Δράκου στην καριέρα της έχει κολυμπήσει σε 7 ευρωπαϊκούς τελικούς, 3 στα 50μ ελεύθερο, 2 στα 50μ ύπτιο και 2 στις σκυταλοδρομίες (4Χ100μ ελεύθερο γυναικών, 4Χ100μ μεικτή mixed). Αυτός ο τελικός θα είναι ο 6ος της καριέρας της σε ατομικό αγώνισμα και ο 8ος συνολικά σε 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 50άρας.
Η Πατρινή κολυμβήτρια έφτασε στη μεικτή ζώνη με ένα τεράστιο χαμόγελο που περιμέναμε όλοι καιρό. Δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Για να είμαι δικαιη, σίγουρα με ευνόησε ότι οι χρόνοι δεν είναι τόσο γρήγοροι φέτος οπότε κατάφερα και μπήκα στον τελικό. Παρόλα αυτά ήταν ο μεγάλος μου στόχος φέτος, το έλεγα σε όλα τα μέσα από την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα είχα έρθει εδώ για πολύ καλύτερα πράγματα, είχα βάλει στο μυαλό μου μέχρι και το μετάλλιο, κάποια πράγματα αλλιώς τα προγραμματίζεις και αλλιώς βγαίνουν. Ενώ κύλησε καλά η προετοιμασία μου εδώ φαίνεται ότι δεν είμαι στην ίδια κατάσταση και φόρμα με το παγκόσμιο. Παρόλα αυτά τον ήθελα τον τελικό γιατί εκεί η ψυχολογία είναι πολύ διαφορετική, μπαίνεις με άλλο αέρα και όλα είναι ανοιχτά, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενη και που επιστρέφω στα 30 μου σε οκτάδα μετά από πολλά χρόνια αποχής από ευρωπαϊκούς τελικούς. Το ότι επιμένω σε αυτή την ηλικία να παλεύω για τους στόχους μου και να τους καταφέρνω είναι πρώτα για μένα πολύ σημαντικό»
Για το αν θα είναι ευχαριστημένος ο προπνητής της, Λευτέρης Μήτρακας, είπε: «Δεν ξέρω αν θα είναι πάρα πολύ χαρούμενος για το χρόνο γιατί έχουμε έρθει για άλλα πράγματα εδώ. Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ το χειμώνα πίστεψα ότι μπορώ να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα. Δεν μου βγήκε στο παγκόσμιο που ήμουν έτοιμη λόγω κάποιων τεχνικών λαθών, και εδώ δεν είμαι στο 100%, αλλά ελπίζω να το κολυμπήσω στον τελικό αν αποφύγω κάποια τεχνικά λάθη. Θεωρώ όμως ότι θα είναι πολύ χαρούμενος στο σύνολο γιατί πήρε μία αθλήτρια στα 30 της έτοιμη να σταματήσει και την έφτασε μέχρι ευρωπαϊκό τελικό».
Στον αυριανό τελικό θα κατέβει με τελείως διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με τις προηγούμενες δύο κούρσες: «Τώρα θα πάω στον τελικό τελείως απελευθρωμένη και ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. Νομίζω πως αυτό είναι το μυστικό: αν μπορέσεις να φέρεις σε ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα την ψυχολογία που έχεις σε μία ημερίδα ορίων στο Περιστέρι της Αθήνας, είσαι πετυχημένος. Όσες φορές το έχω καταφέρει, έχω πετύχει τους καλύτερούς μου χρόνους. Όταν βάζω πίεση στον εαυτό μου και σκέφτομαι ότι θα με δουν, περιμένουν να κολυμπήσω γρήγορα, πρέπει να κολυμπήσω γρήγορα, δεν κολυμπάω ποτέ γρήγορα».

* Aquafeed24

Υποστήριξη: SilkTech