Στον τελικό του Παγκόσμιου νεανίδων η Εθνική πόλο, με τρεις Πατρινές

Κυριακή, Αύγουστος 7, 2022 - 10:03μμ
Θρίαμβος!

Θρίαμβος για την Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων!

Επικράτησε σε αγώνα-θρίλερ 10-9 της Ουγγαρίας στον πρώτο ημιτελικό και σημερα (8/8) στις 21:30 θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Αντίπαλός της η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, Ιταλία-ΗΠΑ, η ομάδα των ΗΠΑ.

Ο αγώνας ήταν δραματικός. Η Εθνική ομάδα με κορυφαία τη Φωτεινή Τριχά που σημείωσε πέντε τέρματα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου με 6-4. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βαμμένο σε γαλανόλευκα χρώματα. Ίσως το καλύτερο οκτάλεπτο της ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με καταπληκτική άμυνα, με σεμιναριακή επίθεση και η Εθνική πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων, 10-5.

Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Δεν άλλαξε όμως κάτι και στο τέλος τα κορίτσια με το τεχνικό επιτελείο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Κοντά στην ομάδα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 10-9
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-1, 0-4
ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρτον Μπενκζούρ): Τόρμα, Όμπελι 1, Φέκετε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λεντβάι 2, Ν.Γκολοπέντζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βάρο, Σ.Γκολοπέντζα.
Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Κιτ (Νότια Αφρική)

Υποστήριξη: SilkTech