Η Πάτρα στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων

Πέμπτη, Αύγουστος 4, 2022 - 2:00μμ
Επικεφαλής της αποστολής ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας

Μετά την αναγκαστική αποχή λόγω της πανδημίας, η Πάτρα επανέρχεται στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων (ICG), που θα διεξαχθούν από τις 11 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2022 στο Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Πατρινή αποστολή θα αποτελείται από 8 αθλητές ποδοσφαίρου και 7 αθλητές στίβου, ενώ συνοδοί προπονητές θα είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου Βασίλης Μπιρλής και στίβου η Λυμπεράτου Ολυμπία και Βασίλης Σουβαλιώτης, με αρχηγό της αθλητικής αποστολής του Κων. Παπαγιαννόπουλο.

Επικεφαλής της αποστολής της πόλης θα είναι ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομικών, Διαχ/σης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας.

Στο Κόβεντρι θα μεταβεί επίσης ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα η Δική μας Πόλη και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. των ICG.
Η αποστολή αναχωρεί στις 11 Αυγούστου, θα μεταβεί οδικώς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί θα πετάξει για το Κόβεντρι της Αγγλίας.
Για το λόγο αυτόν και την προετοιμασία της αποστολής έγινε σύσκεψη των συμμετεχόντων και της αρμόδιας Υπηρεσίας μας στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Τμήματος Άθλησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς για την προετοιμασία και οργάνωση της αποστολής, κι εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές μας και κυρίως να γυρίσουν με όμορφες και χρήσιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή στους Διεθνείς αυτούς αγώνες και τον συμβολισμό που έχουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας σε δήλωση του επισήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού των ICG καθώς φέρνει κοντά νέους με διαφορετική εθνικότητα, φυλή, κουλτούρα, ήθη και έθιμα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού, ενισχύοντας τη φιλία και τη συνεργασία των λαών και την Παγκόσμια Ειρήνη απέναντι και στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας αναφέρθηκε και στη συγκλονιστική ιστορία του εμπνευστή και ιδρυτή των ICG Κροάτη Μεδόθιο Κλέμενς ο οποίος το 1944 σε ηλικία 12 ετών είδε τους γονείς του να δολοφονούνται από τους ναζί και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Σημαντικά και επίκαιρα τα μηνύματα και σήμερα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που βιώνει η ανθρωπότητα.
Ο Δήμος Πατρέων έχει μακρά παράδοση στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων, έχει διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες αυτούς το 2003 και η Πάτρα είναι μία από τις 39 πόλεις του κόσμου που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους.

Υποστήριξη: SilkTech