Lionesses: Οι μικρές λέαινες και η μάχη τους για να παίξουν ποδόσφαιρο με τα αγόρια

Πέμπτη, Αύγουστος 4, 2022 - 8:00πμ
«Απλά κλωτσήστε την, είναι μόνο κορίτσι!»

Συμπαίκτριες για χρόνια στην Εθνική Αγγλίας, οι Έλεν Γουάιτ και Τζιλ Σκοτ για να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα, αναγκάστηκαν να το κάνουν με τον δύσκολο τρόπο. Όμως επέμειναν ως που έφτασαν στο μπόι των ονείρων τους. Οι δυο τους είναι από τις πιο έμπειρες παίκτριες των λεαινών και βαδίζουν μαζί από όταν ήταν πιτσιρίκες.
Η μητέρα της Σκοτ, Ντορίν, αποκάλυψε ότι στο πρώτο ανταγωνιστικό παιχνίδι της κόρης της, σε ηλικία 7 ετών, γονείς των παιδιών της αντίπαλης ομάδας φώναξαν: «Απλά κλωτσήστε την, είναι μόνο κορίτσι!».
«Αυτό που μου μένει στο μυαλό είναι το πρώτο ανταγωνιστικό παιχνίδι της Τζιλ σε ηλικία μόλις 7 ετών, ήταν το μοναδικό κορίτσι στην ομάδα και ένας από τους γονείς των αντιπάλων φώναζε "απλώς κλωτσήστε την, είναι μόνο ένα κορίτσι!"», έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ενώ για τη Γουάιτ, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη στην Ακαδημία της Άρσεναλ και αρχηγός της ομάδας Κ11 των Gunners, απαγορεύτηκε να παίξει μαζί με τους άνδρες φίλους της, λόγω απόφασης της Chiltern Youth League, η οποία είχε ανησυχίες για τις μεικτές ομάδες.
Κάτω από τον τίτλο «το κοριτσάκι απαγορεύτηκε από το πρωτάθλημα για τα αγόρια», η μελλοντική σταρ των lionesses εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της Bucks Herald το 1998 με φανέλα της Άρσεναλ εμφανώς απογοητευμένη από την κρίση του προέδρου του πρωταθλήματος Κρις Ντέιβιντσον.
Τότε η μικρή Έλεν δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι θα γινόταν πρώτη σκόρερ στην Ιστορία των λεαινών και θα την παρακολουθούσαν να αγωνίζεται στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τηλεθεατές, περίπου 24 χρόνια αργότερα.

Υποστήριξη: SilkTech