Σε νέα εποχή το ράγκμπι στην Ελλάδα, παρούσα και η Πάτρα

Τρίτη, Αύγουστος 2, 2022 - 5:03μμ
Δικαίωση για το άθλημα

Σημαντική μέρα για το Ράγκμπι είναι η σημερινή καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ πήρε την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!

Ξεχωριστή στιγμή και για τον Πατραϊκό Αθλητισμό, καθώς ο Ανδρέας Αντωνόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου, έχοντας υπηρετήσει το άθλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Θυμίζουμε πως η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ (ΕΟΡ) ιδρύθηκε το 2004 και ήταν μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπι (WR), διεθνή έκφραση του ράγκμπι γιούνιον (15 παικτών), όπως και της παραλλαγής ράγκμπι σέβενς (7 παικτών).
Το 2014 έγινε ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για διάφορα προβλήματα, ενώ την ευθύνη για το άθλημα στη χώρα ανέλαβε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ (ΕΟΡΛ) ιδρύθηκε το 2013 και αναγνωρίστηκε από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Πλέον έχει και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση του αθλήματος ράγκμπι λιγκ (13 παικτών) στην Ελλάδα. Την ευθύνη για το άθλημα στη χώρα είχε μέχρι πριν την αναγνώριση, η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech