Ολυμπιακός 2022/23: Το πιο ευέλικτο ρόστερ της ιστορίας του

Δευτέρα, Αύγουστος 1, 2022 - 11:00μμ
Το εξωφρενικά ευέλικτο υλικό που έχει για να διαχειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την κίνηση-έκπληξη με τον Ταρίκ Μπλακ

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του, τουλάχιστον όσον αφορά τη δωδεκάδα που θα κατεβαίνει στους αγώνες της EuroLeague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έκαναν τις κινήσεις που ήθελαν, έβαλαν τον Αϊζάια Κάνααν στη θέση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Άλεκ Πίτερς στη θέση των Πρίντεζη - Ζαν-Σαρλ και τον Τζόελ Μπόλομποϊ στη θέση του Χασάν Μάρτιν, έδωσαν την ευκαιρία στον Ταρίκ Μπλακ να διεκδικήσει ρόλο στη φροντ λάιν ως έβδομος ξένος και απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς άγχος.
Οι Πειραιώτες χρειάζονταν έναν παίκτη που θα λειτουργεί στον ρόλο στον οποίο λειτουργούσε την περασμένη διετία ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ένα 4-5άρι αθλητικό, έναν ποιοτικό παίκτη που θα μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Ο Μπλακ είναι τέτοιος, έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και αν έρχεται με κίνητρο, είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει καθώς θα βοηθήσει να εκτοξευθεί ο ανταγωνισμός προσφέροντας και μία ασφάλεια σε περίπτωση που κάποιος ψηλός απουσιάσει είτε για ανάσες, είτε εξαιτίας τραυματισμού.
Το θετικό για τον Μπαρτζώκα είναι πως πλην του δεινόσαυρου Μουστάφα Φαλ, όλοι οι παίκτες του ρόστερ παίζουν σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ένα εντυπωσιακά ευέλικτο υλικό για να διαχειριστεί, σε σχέση με πέρυσι που οι Ντόρσεϊ (αποκλειστικά σούτινγκ γκαρντ), Πρίντεζης (αποκλειστικά πάουερ φόργουορντ) και Μάρτιν (αποκλειστικά σέντερ) είχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε άμυνα κι επίθεση.
Ο Κώστας Σλούκας παίζει και στο ένα και στο δύο, με τον Τόμας Γουόκαπ δίπλα του. Ο Κάνααν προορίζεται για το δύο, όμως μπορεί να λειτουργήσει και ως άσος, είτε ως σκόρινγκ γκαρντ, είτε ως πλέι μέικερ, ως δημιουργός δηλαδή.
Ο Λούντζης κι ο Λαρεντζάκης μπορούν να παίξουν από το ένα έως το τρία (σε χαμηλά σχήματα), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου κι ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπορούν να καλύψουν τις θέσεις 2-3 και ο Σάσα Βεζένκοβ τις θέσεις 4-3.
Ο Άλεκ Πίτερς θα πάρει την συντριπτική πλειοψηφία των λεπτών του στο τέσσερα, θα τον δούμε όμως και κάποιες φορές στο πέντε, σε σχήματα με τους Σλούκα, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ που θα έχουν όλοι το περιφερειακό σουτ, ενώ ο Τζόελ Μπόλομποϊ κι ο Ταρίκ Μπλακ θεωρούνται περισσότερο 5-4 και λιγότερο 4-5.
Το Depth Chart του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή:
PG: Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Σλούκας, Μιχάλης Λούντζης, Ιωσήφ Κολοβέρος
SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ
PF: Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Παναγιώτης Τσάμης
C: Μουστάφα Φαλ, Τζόελ Μπόλομποϊ, Ταρίκ Μπλακ
Οι Έλληνες που θα συμπληρώσουν το ρόστερ
Με τους Γουόκαπ - Σλούκα στον άσο και τον Λούντζη συμπληρωματικό, με τους Κάνααν - Λαρεντζάκη στο δύο, τους Παπανικολάου - ΜακΚίσικ στο τρία, με τους Βεζένκοβ - Πίτερς στο τέσσερα και τους Φαλ - Μπόλομποϊ - Μπλακ στο πέντε, ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση.
Δεν θα κλείσει, πάντως, το ρόστερ με την προσθήκη του Μπλακ. Όπως ακούσατε στο Bald Brothers της περασμένης Τετάρτης, ο Ιωσήφ Κολοβέρος επιστρέφει μετά από τον δανεισμό του στον Ιωνικό Νίκαιας για να είναι ο τελευταίος πόιντ γκαρντ, ενώ ο Παναγιώτης Τσάμης θα έχει και αυτός την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα μετά από την καλή χρονιά του στον Πανερυθραϊκό.
Δίπλα τους όλα δείχνουν ότι θα μπει ακόμη ένας παίκτης, όχι όμως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που συνεχίζει στο Λαύριο, ο Σωτήρης Οικονομόπουλος ή ο Ζαΐντ Μουόσα που καταλαμβάνει θέση ξένου.
Ένας από τους Έλληνες που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός είναι ο Γιώργος Τανούλης, ο οποίος άλλαξε πρόσφατα ατζέντη, ωστόσο δεν φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει φέτος κίνηση για την απόκτησή του από τον Προμηθέα.
Ο νεαρός ψηλός που αγωνίζεται στη θέση τέσσερα θα συνεχίζει εκτός απροόπτου στην Πάτρα και θα έχει έναν σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που είχε πέρυσι, ενδεχομένως να είναι και πενταδάτος εάν αποχωρήσει ο Δημήτρης Αγραβάνης, οπότε οι Πειραιώτες θα τον παρακολουθούν στη διάρκεια της σεζόν και να αποφασίσουν το καλοκαίρι του 2023 αν θα κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν.

sport24.gr

Υποστήριξη: SilkTech