Έτσι ανεβαίνει στο Νο1 του κόσμου ο Ζβέρεφ

Κυριακή, Ιούλιος 31, 2022 - 7:30μμ
Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και προϋποθέσεις ή μάλλον να γίνουν κάποια “δώρα”.

Τι κι αν ακόμα ο αστράγαλός του βρίσκεται σε νάρθηκα; Τι κι αν ακόμα δεν μπορεί καν να περπατήσει μετά από τον σοκαριστικό τραυματισμό στον ημιτελικό του Roland Garros κόντρα στον Ράφα Ναδάλ; Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει ελπίδες να βρεθεί, έστω και για πολύ λίγο, στο Νο1 της κατάταξης της ATP!
Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και προϋποθέσεις ή μάλλον να γίνουν κάποια "δώρα" από τον νυν Νο1 του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ, έτσι ώστε ο Γερμανός να βρεθεί στην κορυφή στις 15 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα αν ο Μεντβέντεφ θα πρέπει να μην φτάσει στον τελικό του Λος Κάμπος που ξεκινάει στο Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα ή να μην φτάσει στους "8" του Μόντρεαλ ή να μην φτάσει στα ημιτελικά του Λος Κάμπος και στον 3ο γύρο του Μόντρεαλ.
Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο Ζβέρεφ δεν θα αγωνιστεί στο Μόντρεαλ κάτι που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο παρά το γεγονός ότι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα συμμετοχών.
Για την ώρα ο Ρώσος είναι στο Νο1 του κόσμου έχοντας 7.775 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Γερμανός με 6.850. Ο Μεντβέντεφ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να χάσει 150 βαθμούς από το Citi Open στο οποίο δεν θα αγωνιστεί, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσει στους 7.625 βαθμούς.
Ωστόσο, στο Μόντρεαλ θα πρέπει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση την ίδια ώρα που ο Ζβέρεφ θα χάσει μόλις 90 από τη συμμετοχή του στα προημιτελικά.
Αν όλα τα (ίσως απίθανα) σενάρια επαληθευτούν και ο Ζβέρεφ ανέβει στο Νο1 του κόσμου θα γίνει ο πρώτος Γερμανός μετά από 31 ολόκληρα χρόνια και τον Μπόρις Μπέκερ (1991) που θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της κατάταξης της ATP.
Να σημειωθεί ότι η (πιθανή) παραμονή του Ζβέρεφ στο Νο1 του κόσμου θα διαρκέσει για μία μόλις εβδομάδα καθώς από εκεί και πέρα ο Γερμανός έχει να υπερασπιστεί τους 1.000 βαθμούς του Σινσινάτι (όπου λογικά δεν θα αγωνιστεί) αλλά και αρκετούς ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν.
Πηγή: tennis24

Υποστήριξη: SilkTech