Το μέλλον της ενόργανης αποκαλύπτεται στο 16ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας

Τρίτη, Ιούλιος 26, 2022 - 8:00πμ
Παρούσα η αθλήτρια του Άτλαντα Πατρών Αθανασία Μεσίρη

Έξι ανερχόμενοι πρωταθλητές της ενόργανης, ηλικίας 15 έως 16 ετών, θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στο 16ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF), που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας και θα τους δώσει την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους συνομήλικούς τους από όλη την Ευρώπη, αλλά και να μυηθούν στο πνεύμα του Ολυμπισμού.
Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Νίκος Τσούλος και οι νεάνιδες Μαρία Βελετζέκη, Μελίνα Γούσιου, Αθανασία Μεσίρη, μαζί με τους οποίους αναχώρησαν για την σλοβακική πόλη οι προπονητές Γιάννης Ζαχαριάδης, Κώστας Βελετζέκης και οι διεθνείς κριτές Βασίλης Παπαβασιλείου, Θεοδώρα Δεμερτζίδου. Να σημειωθεί ότι η Αθανασία Μεσίρη είναι αθλήτρια του Άτλαντα Πατρών.
Στο φετινό, 16ο Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, θα πάρουν μέρος συνολικά 2.300 νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 44 ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συμμετέχοντας σε δέκα διαφορετικά αθλήματα (ενόργανη γυμναστική, στίβος, κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδηλασία, τζούντο, τένις και μπάντμιντον).
Σε ό,τι αφορά στα αγωνίσματα της ενόργανης, η αυλαία θα ανοίξει σήμερα τρίτη με τον γενικό αγώνα των αγοριών, που θα διαμορφώσει την τελική κατάταξη στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, αποτελώντας παράλληλα προκριματικό για τα επιμέρους όργανα, ενώ την Τετάρτη (27/07) θα γίνει ο αντίστοιχος γενικός αγώνας των κοριτσιών. Την Πέμπτη (28/07) θα διεξαχθεί δοκιμαστικά το πρωτότυπο αγώνισμα των μικτών ζευγαριών, στο οποίο ένας αθλητής και μία αθλήτρια από κάθε χώρα θα αναμετρώνται με αντίστοιχα ζευγάρια άλλων χωρών σε νοκ άουτ γύρους, αγωνιζόμενοι σε ένα διαφορετικό όργανο κάθε φορά. Τέλος, την Παρασκευή (29/07) και το Σάββατο (30/07) θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι τελικοί οργάνων.

Υποστήριξη: SilkTech