Τα βραβεία στο 1ο Πανεπιστημιακό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Σκακιού

Δευτέρα, Ιούλιος 25, 2022 - 10:10πμ
Από το ΕΑΠ και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) συνδιοργάνωσαν το 1ο Πανεπιστημιακό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Σκακιού (ΠΑ.ΔΙ.Π.Σ.). Η διεξαγωγή του πραγματοποιήθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tornelo.com στο χρονικό διάστημα: Σάββατο 28 Μαΐου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2022.
Στο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος συνολικά 199 συμμετέχοντες/ουσες −ήτοι 165 παίκτες και 34 παίκτριες− από 23 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν όλοι όσοι είχαν οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή ιδιότητα: μέλη ΔΕΠ (14 συμμετοχές), ΣΕΠ του ΕΑΠ (2 συμμετοχές), ΕΔΙΠ (1 συμμετοχή), ΕΕΠ (1 συμμετοχή), διοικητικό ή λοιπό προσωπικό των ΑΕΙ (2 συμμετοχές), φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακών προγραμμάτων (145 συμμετοχές)∙ ειδικού προγράμματος (1 συμμετοχή)∙ μεταπτυχιακών προγραμμάτων (26 συμμετοχές) σπουδών και Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες (7 συμμετοχές). Οι παίκτες/ριες ανάλογα με την ιδιότητά τους αγωνίστηκαν σε σχετικό Όμιλο, στον μεν πρώτο (Α' Όμιλος) δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι φοιτητές/φοιτήτριες και οι Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες, στον δε δεύτερο (Β' Όμιλος) το διδακτικό/ερευνητικό και διοικητικό ή λοιπό προσωπικό των ΑΕΙ.
Νικητές αναδείχθηκαν:
Α. Στον Α΄ Όμιλο, τον όμιλο των φοιτητών
• Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κουσκούτης (προπτυχιακός φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με 8 ½ βαθμούς στους 9) και
• Πρωταθλήτρια η Αναστασία Αβραμίδου (Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Σκακιού, μέλος της Εθνικής Ομάδας γυναικών Σκακιού και προπτυχιακή φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου∙ με 7 ½ βαθμούς στους 9).
Ακολούθως, στους φοιτητές αναδείχθηκαν:
• 2ος ο Αναστάσιος Τζοβάνης (προπτυχιακός φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου∙ με 8 βαθμούς),
• 3ος ο Γιάννης Τσιλιμπάρης (προπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων∙ με 7 ½ βαθμούς)
και αντιστοίχως στις φοιτήτριες:
• 2η η Μαγδαληνή Μιχαηλίδου (προπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας∙ με 7 βαθμούς) και
• 3η η Σμαράγδα Κυριαζή (προπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών∙ με 7 βαθμούς).
Στον Β΄ Όμιλο των μελών ΔΕΠ,
• Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας∙ με 8 ½ βαθμούς στους 9).
Ακολούθως, αναδείχθηκαν:
• 2ος ο Χρήστος Κουτσάμπελας (ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου∙ με 7 ½ βαθμούς) και
• 3ος ο Βασίλειος Μπενέκας (μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων∙ με 6 ½ βαθμούς).
Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να μεταβείτε: http://chess-results.com/tnr639667.aspx?lan=1&art=0
Στο Πρωτάθλημα υπήρξε και η επιμέρους, ομαδική κατάταξη των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, για κάθε Όμιλο υπολογίστηκε το άθροισμα της ομαδικής βαθμολογίας των τριών (3) καλύτερων συμμετεχόντων ανά Πανεπιστήμιο.
Τα αποτελέσματα στην ομαδική βαθμολογία ήταν:
στον Α΄ Όμιλο των φοιτητών/τριών αναδείχθηκε
• 1ο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και
αντιστοίχως στον Β΄ Όμιλο του διδακτικού/ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ
• 1ο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η απονομή των βραβείων της ομαδικής κατάταξης των δύο ομίλων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 100ης τακτικής Συνόδου Πρυτάνεων στα Χανιά (18 - 20 Ιουλίου) από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΕΑΠ καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Αντιπρόεοδρο Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ, Καθηγητή Ευστάθιο Ευσταθόπουλο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech