Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Πρόεδρο του ΑΠΟ Αρόης

Δευτέρα, Ιούλιος 25, 2022 - 8:00πμ
Παρουσιάστηκε πρόταση για λύση του γηπεδικού ζητήματος της ομάδας

Με τον Αλέξανδρο Κατσιφάρα, Πρόεδρο του νέου ΔΣ του Α.Π.Ο. Αρόης, συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, κατόπιν αιτήματος της ομάδας. Κατά τη συνάντηση –στην οποία συμμετείχε και ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Αθλητισμός της δημοτικής παράταξης Στέφανος Δημητρόπουλος- συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της εύρεσης γηπέδου για την πατρινή ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Αλέξανδρος Κατσιφάρας παρουσίασε μία πρόταση που προϋποθέτει αξιοποίηση συγκεκριμένης δημοτικής περιουσίας για τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου, που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα μπορεί να φιλοξενεί την ομάδα, σε επίπεδο προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων. Πρόκειται για αίτημα που έχει υποβληθεί ξανά από τον συγκεκριμένο Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο περίπου μια δεκαετία πριν και κατατέθηκε πρόσφατα και στη δημοτική αρχή. Ο λόγος για ένα οικόπεδο 120 στρεμμάτων παραπλεύρως της Μίνι Περιμετρικής, που παραμένει πλήρως αναξιοποίητο και κρίνεται κατάλληλο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Εκτιμάται από τους αιτούντες πως «για το γήπεδο είναι αρκετά τα 20 στρέμματα. Στον υπόλοιπο χώρο μπορεί να δημιουργηθεί ένα πάρκο που θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με την ανάπλαση θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή και θα έχουν όφελος όλοι οι πολίτες μιας συνοικίας που αριθμεί περίπου 8.000 κατοίκους».
Το σπιράλ αξιολογεί ως βάσιμο το αίτημα, που έρχεται από ένα μικρό σωματείο της πόλης που θέλει να μεγαλώσει, αίτημα που επιβεβαιώνει την αίσθηση πως όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της Πάτρας έχουν, λίγο-πολύ, πρόβλημα εγκαταστάσεων και υποδομών. Το διαπιστώνουμε, καιρό τώρα, συζητώντας με ανθρώπους του αθλητισμού, εκπροσώπους ποικιλίας αθλημάτων. Είναι σαφές πως η απόλυτη ανάγκη της πόλης είναι η δημιουργία προπονητηρίων, χώρων κατάλληλων για τα σωματεία και τις ομάδες όπου θα εδρεύουν διδάσκοντας και αναπτύσσοντας τα αθλήματα τους. Για να μεγαλώσει υγιώς ένα σωματείο, χρειάζεται ένα καλό σπίτι.
Ο Δήμος Πατρέων σήμερα διαθέτει αρκετές αθλητικές υποδομές που -εάν ήταν όλες λειτουργικές- θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τις ανάγκες πολύ περισσότερων σωματείων. Πάγια θέση του σπιράλ είναι πως πρώτα πρέπει να φέρουμε σε λειτουργική κατάσταση το 100% των αθλητικών υποδομών του Δήμου Πατρέων και μετά να δούμε τι άλλες ανάγκες υπάρχουν. Οραματιζόμαστε μία Πάτρα όπου όλοι οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι -γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, ανοικτά μικρά γήπεδα κ.α.- θα είναι λειτουργικά και θα μπορούν να επιτελούν το λόγο ύπαρξής τους. Η συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΑΠΟ Αρόης έδωσε την ευκαιρία να επικαιροποιηθεί αυτή η θέση, ενώ για το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά την Αρόη οι άνθρωποι του σπιράλ συμφώνησαν πως αξίζει να δρομολογηθεί η σύνταξη του φακέλου για την κατασκευή του έργου.

Υποστήριξη: SilkTech