Τσιτσιπάς: Οι βαθμοί που θα υπερασπιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν

Κυριακή, Ιούλιος 17, 2022 - 10:30μμ
Σε αντίθεση με το σχεδόν 1ο μισό της σεζόν, στο οποίο ο Τσιτσιπάς είχε να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς, στο υπόλοιπο τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς περνάει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης στη χώρα μας  ενόψει της δύσκολης συνέχειας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.
Το όνομα του Έλληνα τενίστα δεν έχει δηλωθεί στις λίστες συμμετοχών σε Ουάσιγκτον (Citi Open) και Μεξικό (Los Campos) κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί απευθείας στο 1000άρι του Μόντρεαλ, εκτός αν γίνει ανατροπή στα πλάνα του την τελευταία στιγμή, όσον αφορά τα παραπάνω τουρνουά.
Σε αντίθεση με το σχεδόν 1ο μισό της σεζόν, στο οποίο ο Τσιτσιπάς είχε να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς, στο υπόλοιπο τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα και πιο βατά για τον 23χρονο, καθώς θα κληθεί να υπερασπιστεί 1.285 βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν.
Αυτοί οι βαθμοί αναλύονται ως εξής: Αμβούργο 150, Ουάσιγκτον 90, Μόντρεαλ 360, Σινσινάτι 360, Νέα Υόρκη (US Open) 90, Καλιφόρνια (Indian Wells) 180, Βιέννη 45 και Παρίσι (Paris Masters) 10.
Θυμίζουμε ότι από το 1000άρι indoor στο Παρίσι εγκατέλειψε στο πρώτο του παιχνίδι (2ος γύρος) κόντρα στον Αυστραλό Αλεξέι Πόπιριν λόγω προβλήματος στον αγκώνα, ενώ για τον ίδιο λόγο αποσύρθηκε και από τους τελικούς του Τορίνο.
Τόσο στο Μόντρεαλ, όσο και στο Σινσινάτι είχε φτάσει στα ημιτελικά των τουρνουά, στις πιο πετυχημένες πορείες του στα hard courts του 2ου μισού της περσινής χρονιάς, ενώ οι βαθμοί που αφαιρούνται από το Indian Wells είναι από το εξ΄ αναβολής περσινό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου.
"Βουνό" για Μεντβέντεφ, ο Ναδάλ τους λιγότερους βαθμούς
Οι 1.285 βαθμοί του Τσιτσιπά που θα υπερασπιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν είναι σαφώς τίποτα μπροστά σε αυτούς του Νο1 του κόσμου Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί συνολικά 5.200 βαθμούς!
Μην ξεχνάμε ότι ο Ρώσος κατέκτησε το US Open (2.000), αλλά και το τουρνουά στο Μόντρεαλ, έφτασε στον τελικό σε Παρίσι και Τορίνο, αλλά και στα ημιτελικά του Σινσινάτι. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μεντβέντεφ έχει πολύ δουλειά μπροστά του μέχρι το τέλος της σεζόν.
Το ίδιο "βουνό" πόντων αναμένεται να αντιμετωπίσει και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ωστόσο για τον Γερμανό είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του καθώς συνεχίζει την προσπάθεια να επανέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.
Αυτός πάντως που έχει το μικρότερο πρόβλημα από θέμα βαθμούς σε επίπεδο πρώτης 10άδας, είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει να υπερασπιστεί μόλις 545 βαθμούς, τους 500 από το τουρνουά του Μόντρεαλ (το υπόλοιπο 50% από τον τίτλο του το 2019) και τους 45 από το περσινό Citi Open.
Όσο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος έχει να υπερασπιστεί 2.800 βαθμούς με τους περισσότερους να προέρχονται από τον τελικό του US Open, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στο 1000άρι του Παρισιού, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, λόγω της απαγόρευσης από τη χώρα για τους μη εμβολιασμένους.
Οι βαθμοί υπεράσπισης μέχρι το τέλος της σεζόν* (Top-10):
Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία): 5.200
Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία): 4.150
Ράφα Ναδάλ (Ισπανία): 545
Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα): 1.285
Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία): 1.675
Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία): 1.025
Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία): 2.800
Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία): 1.430
Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς): 1.248
Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία): 1.782
*Δεν υπολογίζονται τα τουρνουά της Ασίας που θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος
Πηγή: tennis24

Υποστήριξη: SilkTech