Σύσκεψη από τον Δήμο Πατρέων για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Τετάρτη, Ιούνιος 29, 2022 - 4:08μμ
Κώστας Πελετίδης - Τάκης Πετρόπουλος

Σύσκεψη για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που οξύνονται διαρκώς και κυρίως για την ετήσια τακτική κρατική χρηματοδότησή τους, που ουσιαστικά έχει καταργηθεί, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Πατρέων.

Πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη που καλεί τους Ερασιτεχνικούς Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, όλων των αθλημάτων, να συμμετάσχουν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8.30 το απόγευμα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Βοηθητικό – είσοδος από οδό Γιάννη Ρίτσου).

Παρόντες σε αυτή θα είναι επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Δημοτικών Αθλητικών εγκαταστάσεων, Βασίλης Ζώτος, Γιάννης Κόττας και Γιάννης Παυλάκης.

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάζοντας την κατάσταση ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος εκτίμησε:

"Η κυβέρνηση πέρα από όλα τα άλλα κτυπήματα που έχει καταφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κόντρα στο Σύνταγμα και τους Νόμους έχει καταργήσει ουσιαστικά την ετήσια τακτική κρατική χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων και μας κάνει πλάκα κυριολεκτικά!

Το 97% από τους 4.808 ερασιτεχνικούς συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο (με το οποίο μας έπρηξαν λες και αυτό μας μάρανε) πήρε μεσοσταθμικά το 2021 1.300 ευρώ, "ελεημοσύνη" από το στοίχημα των κερδών δισεκατομμυρίων ευρώ που τσεπώνουν οι επιτήδειοι!

Εμείς θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το μοιραίο?

Κανένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο της πόλης δεν πρέπει να λείψει από την Παμπατραϊκή σύσκεψη την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (αίθουσα Αλέκα Σιούλη), για να απαιτήσουμε όσα δικαιούμαστε"!

Υποστήριξη: SilkTech