Το γήπεδο της Παναχαϊκής και η ανακατασκευή του

Τετάρτη, Ιούνιος 29, 2022 - 9:00πμ
Ενα μεγάλο έργο

"Εν όψει της ανακοίνωσης της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για την μερική ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς (μια ημέρα πριν τις εκλογές της, για την ανάδειξη Προέδρου και νέου Δ.Σ. ...!!!!), θα ήθελα να εκφράσω τις εξής απορίες μου, όπως αυτές έχουν προκύψει από την ανάγνωση των (μέχρι σήμερα) δημοσιευμάτων σχετικά με το θέμα αυτό:

Η πρόταση του κ. Σπ. Μαντά είναι κάτι καινούργιο, σε σχέση με αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε – έστω και αόριστα - μέχρι τώρα ή – ουσιαστικά - επαναφέρει τα ίδια πράγματα ; Υπήρξε και κάποια άλλη πρόταση και, εν τέλει, ΄΄επελέγη΄΄ αυτή του κ. Σπ. Μαντά ή όχι ;

Εν όψει της αναφοράς στην ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής ΄΄Μετά από πολύμηνη διεξοδική μελέτη και ανάλυση, ταυτόχρονα με την υπερπήδηση αντικειμενικών δυσκολιών΄΄, το ερώτημα είναι, ότι, εν τέλει, πρόκειται για έτοιμη (οριστική) μελέτη ή τώρα θα αρχίσει να συντάσσεται η οριστική μελέτη ; Αν είναι έτοιμη, πότε θα υποβληθεί για έγκριση ; Αν αρχίσει να συντάσσεται τώρα, πότε θα είναι έτοιμη για να υποβληθεί για έγκριση ; Σχετικά με την χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, τι συμβαίνει ; Πόσο θα κοστίσει ; Έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή της και με ποιο τρόπο ; Πότε υπολογίζεται η έγκρισή της ; Μετά την έγκρισή της, ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διοικητικής διαδικασίας και – στη συνέχεια – της κατασκευής του έργου ; Επίσης, ποιος ο προϋπολογισμός του έργου ; Τέλος, ποια η επικαλούμενη στην ανακοίνωση ΄΄πρόθεση της ηγεσίας της Περιφέρειας΄΄ να βοηθήσει ; Είναι πράγματα, που αρκετοί φίλοι της ομάδας θέλουν να μάθουν.

Θα είμασθε ευγνώμονες, αν η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή ή ο κ. Σπ. Μαντάς (ή ακόμη και η Π.Δ.Ε.) θελήσουν να μας ενημερώσουν σχετικά με τα παραπάνω. Να μην ακούσουμε, όμως, πάλι, το γνωστό ΄΄πάμε βήμα – βήμα΄΄, διότι έχει κουράσει.

Οφείλω, όμως, να επισημάνω (για μια ακόμη φορά ...!!!), ότι, αν ερωτηθούν οι φίλοι της ομάδας, οι οκτώ στους δέκα θα απαντήσουν, ότι η γνωστή προμελέτη δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για τις ανάγκες της ομάδας στο μέλλον (ήδη, εδώ και καιρό, αρκετοί έχουν πάρει θέση, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην Αγυιά για το παρόν και – κυρίως - με προοπτική για το μέλλον και οι θέσεις αυτές είναι γνωστές). Και όμως, οι αντίθετες αυτές απόψεις (που εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των φίλων της ομάδας) ουδέποτε απαντήθηκαν ή σχολιάσθηκαν από τους αρμόδιους, παρότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, μεγάλης - κομβικής σημασίας για το μέλλον της Παναχαϊκής Οικογένειας (άλλωστε την σοβαρότητα του θέματος την αναδεικνύει και η ίδια η θέση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στο περιεχόμενο της ανακοίνωσής της ΄΄Με αίσθημα ευθύνης προς το Ιστορικό Σωματείο και τους πολυπληθείς φιλάθλους της σχεδιάζουμε το μέλλον όπως αξίζει στην κοκκινόμαυρη Βασίλισσα΄΄).

Και εγώ, πολλές φορές, έχω εκφράσει τις απόψεις μου για το θέμα αυτό. Και δεν το έχω κάνει, επειδή ΄΄πολεμώ΄΄ κάποιους (άλλωστε, ούτε καν γνωρίζω προσωπικά τους εμπλεκόμενους – όλους η Παναχαϊκή μας ενώνει), αλλά από ενδιαφέρον και αγάπη για την ομάδα, την οποία εμείς οι παλαιότεροι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, όταν έβαζε τον πήχη ψηλά έως και πολύ ψηλά (σε πάρα πολλά θέματα). Και, έτσι, μάθαμε να σκεπτόμαστε. Και το κάνω, επίσης, επειδή, αρκετοί στην Πάτρα βλέπουμε διαφορετικά τις πραγματικές ανάγκες της Παναχαϊκής (για το παρόν και – κυρίως – για το μέλλον), σε σχέση με το πως τις βλέπουν οι εμπλεκόμενοι, κάτι που μας προβληματίζει, μας ανησυχεί και μας υποχρεώνει να εκφράσουμε – καλοπροαίρετα, πάντα - την άποψή μας.

Ακόμη, να σημειώσω, ότι το σχόλιο αυτό δεν το δημοσίευσα, πριν τις εκλογές της ΕΡΑ, ώστε να μη δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι εξυπηρετεί ή αντιμάχεται κάποιον ή κάποιους. Επίσης, να σημειώσω, ότι τυπική υποχρέωση για δημόσια απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα δεν υπάρχει. Αν τώρα, υπάρχει ηθική – ουσιαστική υποχρέωση γι' αυτό προς τον κόσμο της ομάδας, ας το κρίνουν οι ερωτώμενοι και ας πράξουν ανάλογα.

Τέλος, να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. με υγεία, δύναμη, αποτελεσματικότητα και ουσιαστική προσφορά στην Παναχαϊκή Οικογένεια".

ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗΣ

Υποστήριξη: SilkTech