Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΠΣΑΤ και ΕΣΟΑ

Πέμπτη, Ιούνιος 30, 2022 - 11:12μμ
7 σημεία συναντίληψης

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αναγνωρίζοντας την τεράστια και διαχρονική προσφορά των συμμετασχόντων αθλητών και αθλητριών σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον αθλητισμό και την κοινωνία αποφάσισε να ενδυναμώσει τη σημαντική σχέση των αθλητικών συντακτών με την Ένωση που τους εκπροσωπεί, την ΕΣΟΑ, με την από κοινού υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, και η πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη, εκπροσωπώντας τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανισμών τους, επισημοποίησαν την ήδη αγαστή συνεργασία τους, καταλήγοντας σε 7 βασικά σημεία συναντίληψης, στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν στα γραφεία του ΠΣΑΤ, παρουσία της γενικής γραμματέα του ΠΣΑΤ Ασπασίας Βελονάκη, της ταμία του ΠΣΑΤ Αγγελικής Βύζικα και του υπεύθυνου Marketing & Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ Ιωάννη Σταθόπουλου.

Παράλληλα, συζήτησαν και αποφάσισαν να δρομολογήσουν την από κοινού ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της κοινωνίας, για την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της υγείας.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη συναποδέχτηκαν, συνομολόγησαν και συμφώνησαν ότι:

1. Η καλλιέργεια, η διάδοση και η αναγνώριση των πανάρχαιων και πανανθρώπινων αρχών του Ολυμπισμού και της Ευγενούς Άμιλλας αποτελούν ευθύνη όλων μας.
2. Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός "χτίζουν" γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας και συμβάλλουν στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των κοινωνιών.
3. Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός είναι δύο έννοιες που δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μέσα στην υπηρεσία του πολίτη.
4. Ο Αθλητισμός αποτελεί βασικό αγαθό και η διαμόρφωση μίας αθλητικής νοοτροπίας, "χτίζεται" από τις νεαρές ηλικίες και αποδίδει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.
5. Η Δημοσιογραφία είναι προσφορά προς τον συνάνθρωπο και λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας για τη βελτίωση των θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.
6. Τόσο ο αθλητισμός, όσο και η Δημοσιογραφία ενεργούν προς όφελος των πολιτών μίας κοινωνίας και αξιοποιούν όλες τις δυναμικές αυτής, προκειμένου να παράγουν προστιθέμενη αξία προς όφελος όλων, ενεργοποιώντας κάθε μορφής εποικοδομητική συνέργεια.
7. Αθλητισμός και Αθλητική Δημοσιογραφία αλληλοεπιδρούν και συμπορεύονται διαχρονικά, αδιάλειπτα και αδιάκοπτα, αλληλοεπιδρούν, κατά τέτοιο τρόπο που η ανάπτυξη εκάστου εξαρτάται στο μέγιστο από την ανάπτυξη του άλλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΣΟΑ και ο ΠΣΑΤ είχαν προχωρήσει σε άτυπες πρωτοβουλίες συνεργασίας που είχαν αποσπάσει θετικά σχόλια.

Υποστήριξη: SilkTech