Ο Προμηθέας θέλει νίκη με τη Λάρισα (5μ.μ.) για να παραμείνει ζωντανός

Σάββατο, Ιούνιος 18, 2022 - 11:57πμ
Μάχη για την 3η θέση

Σε μια αναμέτρηση «do or die» για τον Προμηθέα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά υποδέχεται τη Λάρισα στο Δ. Τόφαλος και θέλει μόνο τη νίκη, εάν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης της Stoiximan Basket League.

Αν και οι Πατρινοί ήταν αυτοί που ξεκινούσαν τους Μικρούς Τελικούς με πλεονέκτημα έδρας, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν τα δύο πρώτα παιχνίδια, προηγούνται με 2-0 και χρειάζονται μια ακόμα νίκη για να τελειώσουν τη σειρά. Για τους «Προμηθείς» ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα στο κλειστό της Νεάπολης ήταν ιδιαίτερα σκληρός, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 21 πόντους διαφορά, δεν κατόρθωσαν όμως να διαχειριστούν σωστά αυτό το πλεονέκτημα και να κάνουν το «break».

Στο αποψινό ματς, με σύμμαχο την έδρα, οι «πορτοκαλί» είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να μην επιτρέψουν στους Θεσσαλούς να τελειώσουν τη σειρά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17;00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Κορομηλάς, Τσαρούχα και Συμεωνίδης.

Player to Watch

Hudson.jpg

Mπορεί ο Moody και ο Maric να ήταν οι παίκτες που με την έλευσή τους γύρισαν τον...διακόπτη για τη Λάρισα, ωστόσο εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί και ο Αμερικανός forward Jalen Hudson, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς στη Θεσσαλική ομάδα και έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή της πορεία. Με 14,2 πόντους και 5,8 ριμπάουντ, ο Hudson είναι ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της μηχανής του Φώτη Τακιανού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται και για έναν πάρα πολύ καλό αμυντικό. Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς των Μικρών Τελικών έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στον Προμηθέα. Στην Πάτρα σκόραρε 17 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ στη Λάρισα πρόσθεσε άλλους 15 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Δ. Αγραβάνης: "Να σβήσουμε από το μυαλό μας τα δύο πρώτα παιχνίδια"

Μιλώντας στο BLOG του στον ΕΣΑΚΕ, ο Δημήτρης Αγραβάνης αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε και να κατακτήσουμε την 3η θέση. Πρέπει να σβήσουμε από την μνήμη μας τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Να μπούμε το Σάββατο στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι και με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου μας, να μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται".

Υποστήριξη: SilkTech