Απόστολος Γεωργαράς: Σκοράρει κατά ριπάς

Παρασκευή, Ιούνιος 10, 2022 - 9:33μμ
Ο Απόστολος Γεωργαράς

Η τρίτη γενιά Γεωργαράδων στον ΝΟΠ, ίσως αποδειχτεί η καλύτερη όλων! Άλλωστε και ποιος δεν θα 'θελε ο νεαρός Απόστολος Ντ. Γεωργαράς να ξεπεράσει σε επιτυχίες τον πατέρα του Ντίνο, τον θείο του Μάκη και φυσικά τον παππού του Αποστόλη, επί πολλά χρόνια σημαίνοντα διοικητικό στέλεχος στον μεγάλο ΝΟΠ των '90ς;

Ο Απόστολος Γεωργαράς γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2005 και μόλις ολοκλήρωσε την Β' τάξη Λυκείου. Έπεται κρίσιμη σχολική χρονιά με τον ίδιο να ευελπιστεί πως ο συνδυασμός διαβάσματος και πόλο θα είναι ιδανικός ώστε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο, σε κάποια από τις Σχολές του 4ου πεδίου.

Ξεκίνησε πόλο ως ...νήπιο στα τμήματα εκμάθησης και κοντεύει μια δεκαετία που είναι αθλητής πόλο. Έχει παίξει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, μίνι παίδων, παίδων, εφήβων, νέων και φυσικά στην ανδρική ομάδα στην οποία έκανε ντεμπούτο την περίοδο 2019-'20.

Ήταν η κουτσουρεμένη λόγω covid χρονιά, ο Γεωργαράς πήρε το βάπτισμα του πυρός στις 22 Δεκεμβρίου 2019, στην ήττα του ΝΟΠ από την ΝΕΠ με 10-7. Ήταν 14 ετών και 5 μηνών!

Παράλληλα έγινε και διεθνής τόσο με την Παίδων, όσο και με την Εφήβων, στην προετοιμασία της οποίας μετέχει αυτές τις μέρες, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στο Βελιγράδι.

Τι σύμπτωση! Στην ίδια διοργάνωση δηλαδή όπου το μακρινό 1995 ο πατέρας του πανηγύρισε με την εθνική εφήβων, το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που τότε είχε φιλοξενηθεί στη Δουνκέρκη της Γαλλίας.

Στόχος του να ανέβει με τον ΝΟΠ στην Α1 Εθνική, κάτι που δεν συνέβη στο λήξαν πρωτάθλημα της Α2. «Χάσαμε στις λεπτομέρειες την άνοδο. Δυστυχώς... Όλα όμως είναι μέσα στο παιχνίδι».

Εκτός των υψηλών βλέψεων με την Εθνική εφήβων, έχει υποχρεώσεις και με την εφηβική ομάδα του ΝΟΠ στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Και φυσικά θέλει το τρίτο προσωπικό του μετάλλιο, μετά το ασημένιο στο μίνι παίδων το 2018, και το χάλκινο στο παίδων το 2020.

Χαμογελαστό παιδί, πρώτο - μπόι, γεροδεμένο και πως να μην είναι άλλωστε με τρίωρη προπόνηση κάθε μέρα, επτά μέρες τη βδομάδα, ολοχρονίς κατά μέσο όρο;

Και γι' αυτό δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν το γεγονός πως είναι ήδη βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας, από τα 16 του κιόλας και έχοντας πια στην κατοχή του και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του ΝΟΠ, αλλά και της Α2 Εθνικής με 56 γκολ σε 25 παιχνίδια! Μάλιστα με την Καλαμάτα για την 8η αγωνιστική (12/12/21) πέτυχε 6 γκολ, ρεκόρ του (μέχρι το επόμενο).

Δεν θέλησε να μιλήσει για την μεγαλύτερη χαρά στην καριέρα του, την προσδιόρισε ως την στιγμή με τα πιο έντονα συναισθήματα. Κι ήταν το παιχνίδι των πλέι οφ με τον Ηλυσιακό και την πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Ματς που κόστισε (και αυτό) την άνοδο στην Α1. Και αυτό ακριβώς, η χαμένη άνοδος είναι η πρώτη και με διαφορά απογοήτευση: «Ήμασταν καλύτεροι, πρώτοι διαρκώς όλη τη χρονιά και δεν τα καταφέραμε».

Θαυμάζει δύο νεαρούς σχετικά, Έλληνες πολίστες, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Στέλιο Αργυρόπουλο, ενώ εξέφρασε ένα μικρό παράπονο για το πλαίσιο της πολιστικής του καθημερινότητας στην Πάτρα.

Με τα φιλικά που δεν υπάρχουν, τους μεγάλους παίκτες που δεν υπάρχουν, τις ομάδες της Α1 που δεν υπάρχουν, αυτά δηλαδή που έχει ένας συνομήλικός του στην Αθήνα.

Θέλησε να κλείσει την κουβέντα μας με ένα μεγάλο ευχαριστώ: «Σε όλους τους προπονητές μου στον ΝΟΠ και στην οικογένειά μου. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μου και τους οφείλω πολλά!».

WHO IS WHO

Ο Απόστολος Γεωργαράς είναι περιφερειακός, αγωνίζεται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα του ΝΟΠ (θέσεις «4» και «5»), ενώ με την ίδια ευχέρεια μαρκάρει στα 2 μέτρα.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 2005 και είναι γηγενής παίκτης του ΝΟΠ.

Συνολικά έχει παίξει σε 35 επίσημα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας στα οποία έχει σημειώσει 71 γκολ.

Φοράει το σκουφάκι με το Νο 2 ( το Νο 4 είχε ο πατέρας του και το Νο 12 ο θείος του).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech