Διέπρεψαν Λιμαράκης, Αλμύρας, Χρ. Μπιτσάκος, Νταλάπας και Καραμπέτσος

Τρίτη, Ιούνιος 7, 2022 - 6:18μμ
Μπιτσάκος, Λιμαράκης, Καραμπέτσος, Νταλάπας και Αλμύρας

Η καθιερωμένη ψηφοφορία του pisina.net για τους καλύτερους παίκτες της Α1 κατηγορίας ανδρών που ολοκληρώθηκε τέλη Μαΐου αλλά και του κυπέλλου Ελλάδος, ολοκληρώθηκε.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι προπονητές των ομάδων της Α1 προαιρετικά και χωρίς η άποψή τους να απηχεί την γνώμη των συλλόγων. Οι προπονητές ψήφισαν- κατά σειρά αξιολόγησης - τους 5 καλύτερους παίκτες (Ελληνες και ξένους), τους 5 κορυφαίους νέους (Κ-19 και νεότεροι) και τους 5 τερματοφύλακες που ξεχώρισαν.

Αναφορικά με την κατηγορία του κορυφαίου τερματοφύλακα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο διεθνής Κροάτης πορτιέρο Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται στις επιλογές των 18 προπονητών, οι οποίοι προτίμησαν να δώσουν ψήφο σε Έλληνες τερματοφύλακες.

Φυσικά, πρώτος ψηφίστηκε αδιαφιλονίκητα ο Μάνος Ζερδεβάς του Ολυμπιακού. Ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας ξεχώρισε και ψηφίστηκε ως πρώτη επιλογή από σχεδόν όλους τους προπονητές που μετείχαν στη σχετική ψηφοφορία, ενώ η δεύτερη θέση κρίθηκε στις λεπτομέρειες ανάμεσα στον Κώστα Λιμαράκη και τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, με τον πατρινό τερματοφύλακα του Πανιωνίου και πρώην του ΝΟΠ να περνά οριακά μπροστά για ένα βαθμό. Στην 9η θέση ψηφίστηκε ένας ακόμα πατρινός, πρώην του ΝΟΠ, ο αγέραστος Φίλιππας Καραμπέτσος.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία:
1. ΜΑΝΟΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) 87 βαθμοί
2. Κώστας Λιμαράκης (Πανιώνιος) 46 βαθμοί
3. Παναγιώτης Τζωρτζάτος (ΝΟ Βουλιαγμένης) 45 βαθμοί
4. Χάρης Αϊβαλιώτης (ΠΑΟΚ) 30 βαθμοί
5. Βασίλης Καβουσάνος (Απόλλων Σμύρνης) / Ντρου Χόλαντ (ΝΟ Χίου) 17 βαθμοί
Βαθμούς συγκέντρωσαν επίσης οι:
Κώστας Γαλανίδης (Υδραϊκός) 10 βαθμοί
Κώστας Φλέγκας (ΑΕΚ) 7 βαθμοί
Ιάσων Γρηγοριάδης (Εθνικός) 4 βαθμοί
Φίλιππος Καραμπέτσος (ΓΣ Περιστερίου) 4 βαθμοί
Στέφανος Γαλανόπουλος (Απόλλων Σμύρνης) 1 βαθμός
Θωμάς Γαβαλάς (Παναθηναϊκός) 1 βαθμός

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ
Πατρινούς όμως είχαμε και σε άλλες κατηγορίες, όπως αυτή των νέων.
Ο Νίκος Γκίλλας του Ολυμπιακού ήταν η αποκάλυψη της σεζόν και ο νεαρός άφησε τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους "ερυθρόλευκους".
Δεύτερος κατετάγη ο πατρινός Ανδρέας Αλμύρας του Υδραϊκού και πρώην του ΝΟΠ, που επίσης έλαβε πάρα πολλές ψήφους και ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικός, όπως επίσης, στην 3η θέση, ο Χρήστος Μπιτσάκος του Περιστερίου, κι αυτός πατρινός και πρώην του ΝΟΠ, ενώ στην 11η θέση είναι ο Ιάσονας Νταλάπας κι αυτός Πατρινός και πρώην του ΝΟΠ.
Τα παιδιά αυτά απέδειξαν ότι αποτελούν τα μεγάλα αστέρια της νέας γενιάς.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία:
1. ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΛΛΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) 64 ψήφοι
2. Ανδρέας Αλμύρας (Υδραϊκός) 44 ψήφοι
3. Χρήστος Μπιτσάκος (ΓΣ Περιστερίου) 41,5 ψήφοι
4. Βαγγέλης Πούρος (ΑΝΟ Γλυφάδας) 22 ψήφοι
5. Κώστας Κανδανολέων (ΝΟ Χανίων) 21 ψήφοι
Ψήφους έλαβαν επίσης και οι:
Τάσος Μυρίλος (ΓΣ Περιστερίου) 15 ψήφοι
Γιάννης Τόττης (ΠΑΟΚ) 11 ψήφοι
Σεμίρ Σπάχιτς (ΝΟ Χανίων) 9 ψήφοι
Κώστας Μαθιόπουλος (Ολυμπιακός) 7,5 ψήφοι
Δημήτρης Μπουζαλάς (Πανιώνιος) 6 ψήφοι
Ιάσων Νταλάπας (Πανιώνιος) 5 ψήφοι

Σημειώνεται πως στην Α1 δεν αγωνίστηκαν φέτος μόνον αυτοί πέντε, αλλά και οι: Χριστόδουλος Κολόμβος, Τάσος Βικάτος, Μιχάλης Δίπλαρος, Γιάννης Παπάκος, Κωνσταντίνος Παπάκος, Αρης Καραβιώτης και Ανδρέας Μπιτσάκος.

Τέλος για τον τίτλο του καλύτερου διαιτητή ψηφίστηκε ο Ανδρέας Μοίραλης, και για του φερέλπιδα νέου διαιτητή, δύο ακόμα Πατρινοί, ο Κωνσταντίνος Βασιλείου και ο Μιχάλης Μάρκοβιτς.

Υπενθυμίζεται πως οι ψήφοι του διαγωνισμού προήλθαν από τους: Κώστα Λούδη, Νίκο Δεληγιάννη, Αργύρη Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Λαζαρίδη, Βαγγέλη Δελακά, Ηλία Μαχαίρα, Γιώργο Ντόσκα, Κώστα Δήμου, Χέρβο Κόλιανιν, Γιάννη Κατρουζανάκη, Φάνη Κουντουδιό, Δημήτρη Κραβαρίτη, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, Δημήτρη Μάζη, Μανώλη Γούναρη, Μάκη Βολτυράκη, Νίκο Βενετόπουλο και Σάκη Πλατανίτη.

Και για να παραφράσουμε το γνωστό ρητό, αν η μισή πολιστική καρδιά χτυπάει στον ΝΟΠ, η άλλη μισή χτυπάει στους ξενιτεμένους της Α1...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech