Formula 1: O Αλόνσο αγωνίζεται από τη Μελβούρνη με τραυματισμένα χέρια

Κυριακή, Ιούνιος 5, 2022 - 5:00μμ
Ενάμισι μήνα μετά το GP Αυστραλίας

Ο Ισπανός οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση των χεριών του είναι "χάλια", και ότι μετά το ατύχημά του στις 9 Απριλίου αγωνίζεται με πολύ έντονο πόνο. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που εθεάθη στη Βαρκελώνη και στο Μονακό να φορά περικάρπια. Παρόλα αυτά, ο 40χρονος μπήκε στην πρώτη δεκάδα και κέρδισε βαθμούς στα δύο τελευταία GP.
Ο Αλόνσο βρισκόταν σε έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό γύρο, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο μεσαίο τμήμα του σιρκουί της Μελβούρνης, όταν ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα της Alpine A522 τον ώθησε εκτός δρόμου. Συγκεκριμένα, η απώλεια του υδραυλικού υγρού δεν του επέτρεψε να κατεβάσει ταχύτητες για την τελευταία στροφή, για να επιβραδύνει έγκαιρα.
Ο Ισπανός προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο, και στην επαφή με τη μπαριέρα που ακολούθησε είχε ακόμα τα χέρια του στο τιμόνι - το οποίο με την πρόσκρουση των εμπρός τροχών έστριψε απότομα. Έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αντί για μια θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης έμεινε με τραυματισμούς στα χέρια του.
"Τα οστά, οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, όλα είναι χάλια προς στιγμήν" είπε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. "Χρειάζομαι δύο ως τρεις μήνες και δεν μπορεί να γίνει κάποια χειρουργική επέμβαση, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο να τα ξεκουράζω. Δυστυχώς, κάθε δύο εβδομάδες πρέπει να οδηγώ, οπότε προσπαθώ να ξεκουράζομαι στο σπίτι. Όμως θα χρειαστώ 2-3 μήνες".
Σε ερώτηση αν η Alpine σκέφτηκε το ενδεχόμενο να τον αντικαταστήσει στους τελευταίους αγώνες με τον εφεδρικό οδηγό της ομάδας Όσκαρ Πιάστρι, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μέλλοντος και πρωταθλητή της F2, ο Αλόνσο αστειεύτηκε: "Ναι, αλλά χρειαζόμαστε τους βαθμούς".

Υποστήριξη: SilkTech