Ο Νίκος Συμεωνίδης γράφει ιστορία, στην αποστολή της εθνικής ομάδας ανδρών σκουός στα 54 του

Κυριακή, Ιούνιος 5, 2022 - 11:00πμ
Θα πραγματοποιηθούν 20-23 Απριλίου 2022 στη Σλοβενία

Για κάποιους η ηλικία είναι εμπόδιο, για κάποιους άλλους λειτουργεί απλώς σαν αριθμός και τους δίνει κίνητρο.
Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Νίκου Συμεωνίδη, ο οποίος κλήθηκε σε ηλικία 54 ετών για πρώτη φορά στην αποστολή της εθνικής ομάδας ανδρών σκουός στους Πανευρωπαϊκούς, που θα πραγματοποιηθούν στις 20-23 Απριλίου 2022 στη Σλοβενία.
Κάποιοι ενδεχομένως τον έκριναν αυστηρά που αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α) ως λανθασμένη λόγω της ηλικίας τους.

Υπήρξαν ωστόσο κι εκείνοι που ενθουσιάστηκαν και τον προέτρεψαν να αποδεχτεί την πρόσκληση, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να φορέσει το εθνόσημο.Στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και δη σε άθλημα ιδιαίτερα απαιτητικό, όπως το σκουός, είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται σε αποστολή εθνικής ομάδας αθλητής 54 ετών. Ο Νίκος Συμεωνίδης επέλεξε να συμμετέχει στην αποστολή δίνοντας έναν αγωνιστικό τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας για ανθρώπους κάθε ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι αντιπροσωπεύει απλά έναν αριθμό.

Συνοδοιπόροι του Νίκου Συμεωνίδη στην εθνική αυτή αποστολή:

  1. Χριστόφορος Φλωροπουλος (19)
  2. Κυριάκος Τζανάκης (20)
  3. Λεωνίδας Μπενοβίας (27)
  4. Ο αρχηγός της αποστολής, Κωνσταντίνος Καργιωτης (32)
  5. Ελίζα Καργιωτη (35)
  6. Ιωάννα Ζώη (16)
  7. Αθήνα Γασπαρινάτου (21)
  8. Φαιδρα Βανταρακη (19)
  9. Η σύνθεση αυτής της Εθνικής Ελλάδας πιστώνεται στην ΕΦΟΑ και προσωπικά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Σταματιάδη, αλλά και στον έφορο της ομοσπονδίας, κ. Αθαναϊλίδη.
Υποστήριξη: SilkTech