Μπαρτσελόνα: Νοικιάζει το «Καμπ Νόου» για «διπλό» με 300 ευρώ το άτομο

Σάββατο, Ιούνιος 4, 2022 - 11:00πμ
Το κλαμπ θέλει να χαρίσει μια μοναδική εμπειρία στους φίλους του κι από την άλλη ψάχνει έσοδα

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει την πρωτοβουλία που θα επιτρέψει σε κάθε φίλαθλο να αισθάνεται σαν παίκτης που παίζει έναν αγώνα στο «Καμπ Νόου». Στην τιμή των 300 ευρώ ανά άτομο, ο καταλανικός σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα ενός αγώνα 60 λεπτών μεταξύ φίλων στο θρυλικό γήπεδο.
«Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποία ο σύλλογος προσφέρει αυτή τη μοναδική εμπειρία στους οπαδούς της Μπάρτσα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανέβουν στην ίδια σκηνή με τους παίκτες της πρώτης ομάδας ανδρών και γυναικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.
«Η εμπειρία κοστίζει 300 ευρώ το άτομο και απαιτεί κράτηση μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, επιλέγοντας αν θέλετε να έρθετε μόνοι ή με φίλους. Μόλις υποβληθούν όλες οι αιτήσεις, ο σύλλογος θα διοργανώσει αγώνες για όλους τους συμμετέχοντες. Σε αυτή την περίπτωση, οι συνθήκες θα είναι λίγο πιο χαλαρές από ό,τι στους επαγγελματικούς αγώνες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 18 παίκτες το πολύ και κάθε αγώνας θα διαρκεί 60 λεπτά».
«Κάθε άτομο μπορεί επίσης να φέρει έως και δεκαπέντε άτομα από τις κερκίδες για να επευφημήσουν τους συγγενείς ή τους φίλους του. Αυτά τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ και περιλαμβάνουν εισιτήριο για επίσκεψη στο μουσείο της Μπάρτσα. Κάθε παίκτης λαμβάνει επίσης ένα εισιτήριο για να επισκεφθεί το μουσείο», συνεχίζει η ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα».
«Η διαθεσιμότητα γι' αυτήν την αποκλειστική δραστηριότητα είναι πολύ περιορισμένη, καθώς θα παιχτούν μόνο τέσσερα παιχνίδια στις 6 και 11 Ιουνίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο "Καμπ Νόου" και θα οδηγηθούν σε μια περιοχή όπου μπορούν να αλλάξουν για τον αγώνα, με ντους διαθέσιμα σε ένα από τα αποδυτήρια του σταδίου μετά τον αγώνα».
«Η ομάδα των παικτών θα μπει στο γήπεδο σαν επαγγελματίες και θα έχει 15 λεπτά για να κάνει ζέσταμα. Η εμπειρία εγγυάται τουλάχιστον 40 λεπτά παιχνιδιού ανά παίκτη και περιλαμβάνει ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος. Θα υπάρχει ένας προπονητής κι ένας διαιτητής για να διασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα αντικατοπτρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο έναν πραγματικό αγώνα», καταλήγει.
Εξετάζει νέα μείωση μισθών
Στο μεταξύ, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα σκέφτεται νέα περικοπή μισθών, ανέφερε το καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το «ψαλίδι» στους μισθούς είναι ένας από τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους ο σύλλογος θα προσπαθήσει να αποπληρώσει τα 590 εκατομμύρια σε χρέη λόγω ζημιών τα τελευταία χρόνια.
Μια άλλη, θα μπορούσε να είναι η πώληση των πολύτιμων ποδοσφαιριστών της ομάδας που ηγείται ο Τσάβι. Για να μειώσει το «κόκκινο» στα οικονομικά του συλλόγου, η διοίκηση σκέφτεται την πώληση του 49% της BLM, της εταιρείας «λιανικής» με την οποία ο σύλλογος διαχειρίζεται το merchandising, κάτι που θα επέτρεπε την απόκτηση περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Μια άλλη επιλογή στο τραπέζι θα ήταν η πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του στις 16 Ιουνίου για να ψηφίσει την έγκριση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί «με έναν ή περισσότερους επενδυτές».
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, μίλησε επίσης για την οικονομική κατάσταση του καταλανικού συλλόγου αναφορικά με τις φήμες για τη μεταγραφική αγορά ,σύμφωνα με τις οποίες η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να υπογράψει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
«Η Μπάρτσα γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες οικονομικού ελέγχου μας. Οι κανόνες υπάρχουν για να αποφευχθούν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν θα πουλήσουν τον Ντε Γιονγκ ή τον Πέδρι», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ισπανικής λίγκας.
«Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, να πουλήσουν και να έχουν περισσότερα έσοδα. Η Μπάρτσα έχει συσσωρεύσει πολλές απώλειες τα τελευταία χρόνια, κάποιες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά τώρα πρέπει να γεμίσουν το ντουλάπι. Σήμερα, δεν μπορούν να αποκτήσουν τον Λεβαντόφσκι».

Υποστήριξη: SilkTech