Σκάκι: Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδος η ΕΑΠ

Τρίτη, Μάιος 31, 2022 - 2:30μμ
Κατοχύρωσε τη θέση της στους τελικούς αγώνες της Α' Εθνικής

Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδος στέφθηκε η ομάδα σκάκι της ΕΑΠ κατοχυρώνοντας έτσι τη θέση της στους τελικούς αγώνες της Α' Εθνικής. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά πέντε ομάδες, ο Προμηθέας, η ΝΕΠ, ο ΑΣΟΑ Αιγίου και ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών. Στον τελικό αγώνα που εξελίχθηκε σε ντέρμπι η ΕΑΠ επικράτησε της ΝΕΠ με 5,5- 4,5 νίκες, ενώ άνετες ήταν οι νίκες που πέτυχε στους αγώνες που προηγήθηκαν. Στην ομάδα της ΕΑΠ συμμετείχαν οι, Κωνσταντίνος Σιέμπος, Νίκος Κανελλής, Ιάσονας Γιαννόπουλος, Νικόλαος Φουρφουρής, Γιάννης Παγώνης, Πανορμίτης Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Κούτρας, Γιώργος Παπαχριστόπουλος, Σάσσο Λεονάρντο, Κωνσταντίνα Τζακώστα, Γεωργία Χριστοδούλου, Δέσποινα Αργυροπούλου και Μαρίνα Γκολφινόπουλου.

Η «χρυσή» ομάδα θα παίξει για πρώτη φορά στην Α' Εθνική, ομαδικό, όπου θα αναμετρηθεί στην τελική φάση με τις 34 καλύτερες ομάδες σε όλη τη χώρα, το διάστημα 12-17 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα σκάκι της ΕΑΠ λειτούργησε για πρώτη φορά το 2013 κι από τότε έχει διαγράψει μία συνεχώς ανοδική πορεία με αμέτρητες διακρίσεις, ενώ από τους κόλπους της έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές σε ομαδικές και διασυλλογικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας σκάκι της ΕΑΠ, Κωνσταντίνος Σιέμπος δεν έκρυψε τη χαρά, την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για τη νέα αυτή επιτυχία, αναφέροντας πως «είμαι πραγματικά χαρούμενος που οι κόποι τόσων χρόνων έπιασαν τόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς όλων των παιδιών που συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς αφιέρωσαν χρόνο εν μέσω περιόδου εξετάσεων, όπως επίσης ευχαριστώ και δημόσια τον Δημήτρη και την Ρεγγίνα Περσάνη και τις Γλυκοτεχνίες που στηρίζουν την ομάδα μας. Ακόμη, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στον αδελφό μου, Χάρη, ο οποίος αν και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων χρειάζεται να απουσιάζει, είναι πάντα δίπλα μου, ενθαρρύνοντας κάθε νέα μας προσπάθεια, καθώς εξαρχής μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το σκάκι και το όραμά μας να πάει πολλά βήματα μπροστά. Είναι γεγονός πως η ΕΑΠ έγινε το δεύτερο σπίτι μου, η δεύτερη οικογένειά μου, γι' αυτό και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου όλο αυτό που δημιουργήσαμε από το μηδέν να συνεχιστεί. Οι χαρές που μου έδωσαν και προσωπικά με τις διακρίσεις και την ακούραστη προσπάθειά τους όλοι οι αθλητές συγκρίνονται μόνο με τη μοναδική στιγμή της πατρότητας και της ευτυχίας που αισθάνεται κάθε πατέρας. Είναι γεγονός πως οι δυσκολίες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές. Όμως όχι μόνο δεν μας σταμάτησαν, αλλά μας πείσμωσαν για να γίνουμε καλύτεροι. Και σήμερα τα καταφέραμε! Να εδραιώσουμε τον σεβασμό όλου ελληνικού σκακιού, δείχνοντας μέσα στη σκακιέρα πως παίζεται το παιχνίδι! Τέλος, αφιερώνω τον τίτλο του πρωταθλητή Δυτικής Ελλάδος, στην πρόωρα χαμένη μητέρα μου, στον πατέρα μου που ακόμη και σήμερα βρίσκεται δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα και φυσικά στην δική μου πριγκίπισσα, την κορούλα μου, τη δική μου ωραία Ελένη!».

Υποστήριξη: SilkTech