Απίστευτο ατύχημα για τον Μικ Σουμάχερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μάιος 29, 2022 - 8:37μμ
Φοβερή σύγκρουση στο Μονακό

Μπορεί να μην έτρεχε με πολλά χιλιόμετρα, αλλά ο Μικ Σουμάχερ είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό.

Ο Γερμανός πιλότος της Hass έχασε τον έλεγχο στον 27ο γύρο και προσέκρουσε δύο φορές στις μπαριέρες. Η εικόνα του μονοθεσίου του να κόβεται στη μέση (!) σόκαρε τους πάντες, με τον Μικ Σουμάχερ να ενημερώνει άμεσα ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και λίγο μετά να βγαίνει και να περπατάει.

Οι διοργανωτές έβγαλαν δυο κίτρινες σημαίες, απομάκρυναν γρήγορα το μονοθέσιο, αλλά στο 30ο γύρο έβγαλαν κόκκινη σημαία, αφού δεν γινόταν να καθαριστεί εύκολα το σημείο και να διορθωθεί η ζημιά στις μπαριέρες, στέλνοντας τους πιλότους στα πιτς.

Ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε την παρθενική του νίκη τη φετινή σεζόν και τρίτη συνολική στην καριέρα του. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP του Μονακό, μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ, τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σαρλ Λεκλέρ. Μάλιστα, οι διαφορές τους ήταν μικρές έως το φινάλε, όμως ο Τσέκο άντεξε την πίεση.

Ο Πέρεζ και η Red Bull αξιοποίησαν την καταστροφική στρατηγική της Ferrari, η οποία πήρε λανθασμένες αποφάσεις όσον αφορά στις αλλαγές ελαστικών στην αρχή του αγώνα, με τον Λεκλέρ να αλλάζει δύο φορές λάστιχα και από την κορυφή να πέφτει στην τέταρτη θέση.

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν διατήρησε την πρώτη θέση με 125 βαθμούς, ενώ αύξησε την διαφορά του από τον Λεκλέρ (116). Στην τρίτη θέση στο -3 από τον Μονεγάσκο ο Μεξικανός. Ο Πέρεζ έγινε ο πρώτος οδηγός από την Κεντρική Αμερική που κερδίζει στο Μονακό, ενώ με την τρίτη νίκη της καριέρας του έπιασε τον Τζανκάρλο Φισικέλα.

 

Υποστήριξη: SilkTech