Προμηθέας: Να σφραγίσει την πρόκριση στο "σπίτι" του

Τετάρτη, Μάιος 25, 2022 - 10:26πμ
Δ. Αγραβάνης: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Προμηθέα, εν όψει της δεύτερης αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τα Play Offs της Stoiximan Basket League. Ο Μάκης Γιατράς είδε με ικανοποίηση το «οπλοστάσιό» του γεμάτο, με τους «Προμηθείς» να παρουσιάζονται πλήρεις μετά από αρκετό καιρό, στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Η ψυχολογία των Πατρινών βρίσκεται στα ύψη μετά το «break» της Δευτέρας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και πλέον άπαντες στο...πορτοκαλί στρατόπεδο γνωρίζουν τη σημασία της σημερινής αναμέτρησης στο "Δ. Τόφαλος", καθώς σε περίπτωση νέας νίκης, ο Προμηθέας θα πάρει την πρόκριση για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και μάλιστα συνεχόμενη (το 2020 δεν διεξήχθησαν Play Offs λόγω της Πανδημίας). Η πρόκληση για τους Πατρινούς είναι ιδιαίτερα υψηλή και φυσικά ο στόχος της ομάδας είναι να παρουσιαστεί το ίδιο συγκεντρωμένη και μαχητική, ώστε να κεφαλαιοποιήσει το μεγάλο «διπλό» της Δευτέρας. Αν υπερκεράσουν το εμπόδιο της ΑΕΚ, οι «Αχαιοί» θα αντιμετωπίσουν στους «4» τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Περιστέρι, ενώ αν η «Ένωση» κάνει το «break», η σειρά θα μεταφερθεί σε τρίτο ματς, που θα γίνει την Παρασκευή στην έδρα των «κιτρινόμαυρων». Το τζάμπολ του σημερινού αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Διαιτητική τριάδα της συνάντησης θα είναι οι κύριοι Κάρδαρης, Τσολάκος και Κατραχούρας.
Player to Watch
colom aek.jpg
Ο Quino Colom είναι αναμφίβολα ο κινητήριος μοχλός της περιφερειακής γραμμής της ΑΕΚ, ο «εγκέφαλος» της «Ένωσης» δημιουργικά και ο παίκτης με την μεγαλύτερη επίδραση στο επιθετικό κομμάτι, καθώς από τα χέρια του περνούν όλες οι κατοχές της ομάδας του Curro Segura. Το απέδειξε αυτό και στον αγώνα της Δευτέρας, σκοράροντας 15 πόντους και μοιράζοντας 8 τελικές πάσες, παρά το γεγονός πως συνολικά ήταν ένα κακό βράδυ για την ΑΕΚ και αρκετοί συμπαίκτες του έμειναν χαμηλά. Αν ο Μάκης Γιατράς και οι παίκτες του καταφέρουν να περιορίσουν τον Ισπανό Point Guard, αυτομάτως ο Προμηθέας θα έχει αποκομίσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.
Δ. Αγραβάνης: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»
Πριν την έναρξη της σειράς με την ΑΕΚ, ο Δ. Αγραβάνης είχε μιλήσει στο BLOG του ΕΣΑΚΕ για τις αναμετρήσεις αυτές, απευθύνοντας το δικό του ξεχωριστό κάλεσμα στον κόσμο του Προμηθέα: «Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στον αγώνα της Τετάρτης να έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Θα ''πολεμήσουμε'' για να τους κάνουμε χαρούμενους και ελπίζω πως το Τόφαλος θα είναι γεμάτο από φίλους του Προμηθέα, που θα μας δώσουν έξτρα ώθηση, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Υποστήριξη: SilkTech