Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής για μένα; - Ρωτήσαμε τους ειδικούς κι έχουμε τις απαντήσεις

Πέμπτη, Μάιος 12, 2022 - 11:21πμ
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε με το καλοκαίρι προ των πυλών

Το ερώτημα του τίτλου είναι αλήθεια πως ταλανίζει όλο και περισσότερους, ιδιαίτερα με το καλοκαίρι να πλησιάζει "απειλητικά".
Διότι, μπορεί πλέον κάποιες πιο υγιεινές συνήθειες και λίγη καθημερινή άσκηση να έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας αρκετών, αυτό όμως που προβληματίζει πολλούς είναι το πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει εκείνο το πρόγραμμα γυμναστικής που ταιριάζει με τη δική του καθημερινότητα, το δικό του σώμα, τις δικές του συνθήκες διαβίωσης.
Έχοντας αυτό κατά νου, απευθυνθήκαμε σε trainers από δύο από τα πιο αξιόλουγα γυμναστήρια της πόλης, για να μας δώσουν τα φώτα τους.
Ο λόγος σε αυτούς λοιπόν!

ΒΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ - "MVFitness"

"Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση για άσκηση στους χώρους των γυμναστηρίων αυξάνεται! Η πρώτη σκέψη όλων… πως θα προλάβω να χάσω τα περιττά κιλά του χειμώνα… ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής για εμένα… θέλω να χάσω το λίπος από την κοιλιά κλπ… Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά!" μας είπαν η Βούλα Παναγιωτοπούλου και ο Γιώργος Βαγιώτης, έμπειροι trainers και απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, κατά την συνάντησή μας μαζί τους.

"Εάν ο ασκούμενος βρίσκεται σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, όποιο πρόγραμμα γυμναστικής και να ακολουθήσει θα έχει σίγουρα κάποιο όφελος. Μεγάλη προσοχή όμως θα πρέπει να δοθεί στον τρόπο που θα το κάνει. Θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά και προοδευτικά ανάλογα με τη πρότερη εμπειρία του αλλά και το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης." συμπλήρωσαν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν:

"Ωστόσο, δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να χαθούν τα κιλά όλου του χειμώνα σε δυο μήνες. Αυτή η πεποίθηση κρύβει κινδύνους και πολλές φορές παγίδες λόγω της απότομης μεταβολής της δραστηριότητας του ασκούμενου. Ας είναι ο λόγος αυτός όμως μια καλή αφορμή να εισάγεις τη συστηματική άσκηση στη ζωή σου! Για να το καταφέρεις, πρέπει να έχεις ένα δυνατό κίνητρο το οποίο θα σε συνοδεύει! Η σωματική αλλά και ψυχική υγεία, η λειτουργικότητα του σώματος και των αρθρώσεων, η βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος , η πρόληψη παθήσεων και ασθενειών είναι μερικοί από τους αναρίθμητους λόγους που πρέπει να ξεκινήσει κάποιος γυμναστική σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή. Συνεπώς ο ασκούμενος θα μπορεί να χαίρεται ένα όμορφο σώμα και μια ποιοτική ζωή!

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τον πρώτο λόγο για την επιλογή και την εφαρμογή του κατάλληλου προγράμματος γυμναστικής για εσάς θα πρέπει να τον έχουν οι ειδικοί. Ειδικοί δεν είναι άλλοι από τους Επιστήμονες Φυσικής Αγωγής οι οποίοι θα σας καθοδηγήσουν και θα σας κατευθύνουν να πετύχετε στους στόχους σας με ασφάλεια.

Για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι ο ασκούμενος να κατανοήσει τα βαθύτερα οφέλη της γυμναστικής. Αφού λάβει το κίνητρο, είναι έτοιμος και με γερά θεμέλια να εντρυφήσει στον κόσμο της γυμναστικής και να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα! Αυτό μπορεί να το πετύχει με πολλούς τρόπους, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται καθώς σε κάθε group διδάσκεται αρχάριο και προχωρημένο. Εξατομικευμένα προγράμματα Personal Training,ότι πιο ολοκληρωμένο στο χώρο της γυμναστικής , από τον πιο αρχάριο ως και τον πιο προχωρημένο αθλητή! Μικρές ομάδες 5-6 ατόμων Mini Groups, όπου περιλαμβάνει εναλλακτικές μεθόδους εκγύμνασης όπως Cross training, Functional training, HIIT, Cardio κ.α. Τέλος Pilates mat σε ομάδες 9-10 ατόμων το οποίο βελτιώνει την στάση του σώματος, τονώνει τους μυς και διατηρεί και βελτιώνει την λειτουργικότητα των αρθρώσεων!

Και η απώλεια των κιλών έχει ήδη επιτευχθεί!"

MVFitness

Τοπάλη 3, Πάτρα

T: 2614000426

https://mvfitness.gr/

[email protected]

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ - "!CON Fitness"

"Πολλές φορές ίσως να έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου, ενώ γυμνάζεσαι. Η σωστή επιλογή του προγράμματος εκγύμνασης που θα ακολουθήσει ο καθένας από εμάς είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη του fitness στόχου μας, αλλά και για αισθητά αποτελέσματα στην εμφάνιση ή τη φυσική μας κατάσταση." ήταν το πρώτο πράγμα που σημείωσε η Αγγελική Θεοτοκάτου για να προσθέσει:

"Εάν, λοιπόν, ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς σε έναν από τους έμπειρους Trainers του !CON Fitness Patras για να σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις το σώμα σου πριν το καλοκαίρι, κάνοντας τις κατάλληλες fitness επιλογές που ταιριάζουν σε σένα.

Αρχικά, το Fitness Club μας διαθέτει μια πληθώρα ομαδικών προγραμμάτων για κάθε προτίμηση. Εάν αναζητάς έντονα και δυναμικά προγράμματα για γρήγορη καύση λίπους, δοκίμασε τα CrossFit, Trampoline ή Indoor Cycling. Εάν πάλι χρειάζεσαι ένα συνδυασμό γράμμωσης και τόνωσης, τότε προγράμματα όπως τα Total Body και Abs-Hips, που γυμνάζουν όλο το σώμα σε έντονους ρυθμούς είναι τα πιο κατάλληλα για σένα. Εάν, όμως, θέλεις ένα πρόγραμμα πιο χαλαρό και όχι τόσο υψηλή έντασης, που να περιλαμβάνει και ασκήσεις ευλυγισίας, σου προτείνουμε προγράμματα Pilates και Yoga. Έχε υπόψη σου, ότι ο ιδανικός συνδυασμός για να δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου, είναι ομαδικά προγράμματα με αερόβια άσκηση 2 φορές την εβδομάδα και κάποιο ομαδικό πρόγραμμα με αντιστάσεις, άλλες 2 φορές την εβδομάδα.

Εάν όμως διαθέτεις ελάχιστο χρόνο, η καλύτερη επιλογή είναι τα αποκλειστικά μας Xpress Abs και Χpress Βody Weight για maximum αποτελέσματα σε minimum χρόνο. Πρόκειται για 15λεπτα προγράμματα που εστιάζουν σε ασκήσεις κοιλιακών, καθώς και σε ασκήσεις με το σωματικό βάρος, τα οποία ανεβάζουν παλμούς και προσφέρουν γρήγορη καύση λίπους.

Και ολοκληρώνοντας την συζήτησή μας, σημείωσε τα εξής:

"Μην ξεχνάς ότι η άσκηση, αποδεδειγμένα, αποτελεί παράγοντα μείωσης του stress, ενώ παράλληλα βελτιώνει αισθητά τη διάθεση και την ποιότητα ζωής. Βάλε, λοιπόν, τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου για μια καλύτερη ζωή κι ένα πιο υγιές, καλλίγραμμο σώμα, επιλέγοντας την ασφάλεια και τις συμβουλές που σου παρέχει μια έμπειρη Ομάδα από καταρτισμένους Trainers. Σε περιμένουμε στο !CON Fitness Club για να συζητήσουμε από κοντά τους προσωπικούς σου στόχους και να σχεδιάσουμε μαζί το κατάλληλο summer fitness mix, αποκλειστικά για σένα!

!CON Fitness Patras

Αγίου Ανδρέου 137-139, Πάτρα

T: 2610220300

https://iconfitness.gr/

[email protected]

Υποστήριξη: SilkTech