Οι ιδιαίτερες στιγμές του 5ο “PATRAS RACE WALKING FESTIVAL”

Πέμπτη, Μάιος 12, 2022 - 11:17πμ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο "PATRAS RACE WALKING FESTIVAL" την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα. Η διοργάνωση ήταν άρτια και οι εντυπώσεις άκρως θετικές. Ξεχωρίσαμε μερικές στιγμές...
Οι διοργανωτές "δυσκολεύτηκαν" να τοποθετήσουν την αψίδα του αγώνα. Ήταν δωδεκάμετρη, η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ στην Πάτρα και κάλυπτε από άκρη σε άκρη την Αγίου Ανδρέου, πατώντας επάνω στα πεζοδρόμια.
Ο αφέτης του αγώνα "ξεκουράστηκε", αφού βρήκε άξιους αντικαταστάτες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος έδωσε την εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο ιατρός νεφρολόγος κ. Παναγιώτης Τρίγκας έδωσε την ταυτόχρονη εκκίνηση των 10, 5 και 3 χιλιομέτρων, ενώ την εκκίνηση των μικρών έδωσε ο dj των αγώνων Άγγελος Γιανναράκης.
Τον καφέ τους εθεάθησαν να απολαμβάνουν απο νωρίς το πρωί σε καφετέρια της Αγίου Ανδρέου, τα αθηναϊκά μέλη του ΕΣΚΑΝ (διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ) πριν πιάσουν δουλειά.
Στους αγώνες βρέθηκε και ο Δημήτρης Μποντικούλης, ο φωτογράφος με τη μεγαλύτερη και σπανιότατη συλλογή φωτογραφιών απο διεθνείς αγώνες στίβου, τον οποίο έχει τιμήσει ο Δήμος Αθηναίων με μόνιμες εκθέσεις προκειμένου να τις επισκέπτονται σχολεία.
Δάκρυσε συγκινημένος ανεβαίνοντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ο ένας εκ των τριών διεθνών κριτών βάδην που βρέθηκαν στην Πάτρα για τους αγώνες της Κυριακής. Ο 58χρονος Πορτογάλος Joakim Daniel Graca, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, πετούσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας για Λισαβώνα και οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας Πάτρας που είχαν την ευθύνη της παραμονής των κριτών στη χώρα μας, τον ξενάγησαν στην Ακρόπολη.
Η Ολυμπιάδα Πάτρας ήταν η διοργανώτρια του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ Μέγας Χορηγός ήταν η Μ.Χ.Α. «ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS MON A.E.».

Υποστήριξη: SilkTech